Karacasu'da Kaymakam Ahmet Soley'in göreve başlamasının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) yararlanan ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde giderebilmeleri için hayata geçirilen Sosyal Market'e geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ünlü giyim firması tarafından binlerce kıyafet bağışlandı. Bir kamyon dolusu 315 koli ve 22 bin 167 parçadan oluşan çoğunluğu yazlık kıyafet, Kaymakam Ahmet Soley ve SYDV Müdürü Mustafa Geçmez tarafından karşılandı.

ALIŞVERİŞ YAPAR GİBİ YARARLANIYORLAR


400 hane ve 850 ihtiyaç sahibinin yılda iki kez giyecek, iki ayda bir temizlik malzemesi, her ay da gıda malzemesi yardımından kendilerinin giderek alışveriş yapar gibi faydalanmasını sağlayan ve bürokratik prosedürleri en aza indiren Sosyal Market’e her dönem olduğu gibi yaz döneminde de ünlü bir giyim firmasından 22 bin 167 parça kıyafet geldi. Kaymakam Ahmet Soley'in bağlantıları sayesinde firmanın sosyal markete bağışladığı kıyafetler sosyal market çalışanları tarafından raflara yerleştirilmeye başlandı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK


Sosyal Market’ten ihtiyaç sahibi vatandaşların memnun olduğunu ifade eden Kaymakam Ahmet Soley, “Önceden yardıma muhtaç vatandaşlarımız her yardım konusu için vakfa başvuru yapmak zorundaydı. Bu da ekstra bekleme süresi oluştururken bürokratik işlemleri çoğaltıyordu. Bu sistemde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar yılda bir kez başvuru yapıyor. Vakıfta bu kişi için karar alınıyor. Kendisine verilen kart ile Sosyal Market'e gidip ihtiyaçlarını alıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş'den 22 bin 167 parça kıyafet geldi. Kışlık kıyafetlerin ardından yaz sezonunun başlamasıyla yazlık kıyafetler de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için temin edilerek hazırlandı ve ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek" dedi.