Ana yolla bağlantı yolu elverişsiz olan vatandaşlar, ulaşımlarının kolaylaşacağını ve yollarının asfalta ulaşacağını zannederken arazilerinin işgal edildiği iddiasında bulundu.
Olay Bereketli Mahallesi Cihanlar Mevkiinde meydana geldi. Sabah saatlerinde evlerinin olduğu mevkiye gelen ekskavatörü gören vatandaşlar konuyu anlamaya çalıştı. Kendilerine ekskavatörün Karacasu Belediyesi tarafından kiralandığı ve arazi yolunun Alemler yoluyla bağlanacağı ve ulaşımın daha elverişli hale getirileceği söylendi. Yıllardır dar patika yollar üzerinde ulaşım sağlamaya çalışan vatandaşlar bu durumdan memnun kaldı. Öyle ki burada evi olan Mualla Madran, yol açma çalışmalarında arazisinden pay alınmasına ses etmedi. Çalışmaları incelemek üzere Cihanlar Mevkine gelen Belediye Başkanı Zeki İnal da yolun asfaltla birleştirileceğini söyleyip telaşlanan vatandaşların yüreğine su serpti. Ancak yol çalışması Madran’ın diğer arazisinin girişine geldiğinde durdu.

“KİME GÜVENECEĞİZ”


Kandırıldıklarını iddia eden Mualla Madran, olayı şu sözlerle anlattı: “Başkan dahil şu tarladan dışarı çıkabilmek için bu oyunu oynadılar. Benim araziye giriş yaptılar. Çünkü buradaki vatandaşın kendi arazilerinin yolu yok. Katakulle ile böyle bir şey yaptılar. Yolu açarken de benim arazime zarar verdiler. 300 metrelik hat boyunca 3 metre kadar arazime girdiler. Asfalta ulaşacaz zannediyorduk. Ne güzel ulaşımımız kolaylaşır diye düşünüyorduk. Başkan açık ve net asfalta bağlayacağız dedi ve gitti. Ama yol benim arazime girdi. Kendisi asfalta bağlayacağız dediği için çok önemsemedik. Biz memleketimizde bir belediye başkanı bize bu oyunu yaparsa biz kime güveneceğiz. Kime güvenelim, kimin sözüne inanalım”

ŞAHSA ÖZEL İŞ İDDİASI


Burada yaşayanlardan Seçim Gölükçetin de kandırıldıklarını öne sürerken, “Apar topar kepçe geldi. 'Sizin yolu açacağız, Alemler yoluna indireceğiz' dediler. Diğer yol normal kadastroda 10 metre olsa da kullanılabilir durumu 2 metre bile değil. Vatandaş yolu işgal etmiş durumda. Bu sebeple yolumuz diğer taraftan daha kısa bir şekilde Alemler yoluna bağlanacak denilince sevindik. Rahatça iner çıkarız dedik. Yolu yarıda bıraktılar apar topar kaçtılar. Asfalta gitme hikayesi yalanmış. Burada yapılan çalışma tek kişi için yapılmış oldu. Belediye özel şahıstan ekskavatör kiralamış. Parayı belediye ödedi, vatandaşın işi yapıldı. Ben hakkımı helal etmiyorum. Belediye Başkanı bu saati 300 liradan 7 saatlik 2 bin 100 lira kepçe parasını yatırmalı. Bizim paramıza yazık” ifadelerini kullandı.

İNAL:“BEN DE ANA YOLA BAĞLANACAK DİYE BİLİYORUM”


Belediye Başkanı Zeki İnal da, “Pazartesi günü baktıracağım. Ben gittiğimde Mualla hanım seviniyordu yol açılıyor diye. Ben de yolun ana yola bağlanacağını biliyorum. Sonra Mualla Hanım yolun ana yola bağlanmadığını kendi arazisinin önünde durduğunu söyledi. Ben de çalışmayı durdurdum. Fen İşleri Müdürlüğümüzle Pazartesi konuşacağız. Yol var mı yok nasıl olacak bakılacak. Pazartesi günü gerekeni yapacağız. Biz bir şahsın arazi yolunu açmak için çalışmaya başlamadık, ana yol açılacak diye çalışmaya başladık Ancak adı geçen kişi çalışmayı orada bıraktırmış. Burada bir sıkıntı var. Araştırıp sorunu çözeceğiz” dedi.