Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde 17 günlük tam kapanma uygulanan tüm Türkiye’de vatandaşların pazar ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla, 8-15 Mayıs tarihlerinde pazar yerlerinin kurulması kararı alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar gereği Nazilli’de de 7 noktada pazar kuruldu. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy öncülüğünde Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız, diğer oda başkanları, daire müdürlerinin katılımıyla Uzun Çarşı’da kurulan Perşembe Pazarı’nda Covid-19 denetimi yapıldı. Pazar boyunca gezen Arısoy ve beraberindekiler, pazarcı esnafına ve vatandaşlara uyarılarda bulunarak hastalıktan kurtulmak için el birliği vurgusu yaptılar.

ARISOY, MASKE VE MESAFEYE DİKKAT ÇEKTİ

Denetlemenin sonunda herkesin Kadir Gecesi’ni kutlayarak konuşmasına başlayan Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Pazar yerlerini Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, oda başkanları ve bürokratlarla birlikte denetledik. Saat 10.00’da başlayan pazar yerindeki satışlar 17.00’ye kadar devam edecek. Biz de denetlemelere devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız kalabalıklar oluşturmadan, yaya olarak kendilerine en yakın pazar yerlerine giderek pazar alışverişlerini tamamlasınlar. Bu alışveriş süresince maske ve mesafeye dikkat etsinler. Herkese hayırlı pazarlar olsun. Denetleme yaptığımız bu pazarımız Perşembe Pazarı çok yoğun pazarımız ama gördük ki, yapılan koordineli çalışma ile her şey yolunda görünüyor. Vatandaşlarımız da çok duyarlı” ifadelerini kullandı.

“EL BİRLİĞİ İLE ATLATALIM”

Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy’a bu dönemde yaptığı önderlik için teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Nazilli’deki bütün paydaşları bir araya getirdi. Pazar yerleri ile ilgili gerekli düzenlemeler yapıldı. İsabeyli’de pazarcı gelmediği için pazar kurulmazken, diğer yerlerde pazarlar açıldı. Vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederim. Nazilli birlik beraberlik içinde olduğu zaman ne kadar zor şeylerin ne kadar kolay yapılabildiğini gösterdi. Tabi ki daha iyi şartlarda olsun isteriz. Esnafımızın yüzü gülsün isteriz. Vatandaşımız için daha iyi alışveriş isteriz. Ama zor günlerden geçiyoruz. Bu zorlu şartları birlikte göğüslediğimiz sürece her şeyin üstesinden geliriz. Birlik beraberlik içinde bu zor şartları geçip müreffeh günlere kavuşalım” dedi.