Son dönemlerde yağışların azalmasıyla kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Aydınlı üreticilere bekledikleri müjde, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’tan geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden “ Çine Sulaması 2. Kısım” projesiyle 70 bin dekar alanın sulanmasının sağlanacağının müjdesini veren AK Partili Savaş, projeyle tarımsal ürün ve verim artışı ile ekonomik gelir artışının hedeflendiğini söyledi.

18 MAHALLEDEKİ ÜRETİCİ PROJEDEN FAYDALANACAK


Projenin Çine’ye hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Savaş, “DSİ Genel Müdürlüğümüzün 2021 Yılı Yatırım Programının tarım sektöründeki Büyük Su İşleri Projelerinden Çine Projesi altında yer alan “Çine Sulaması 2. Kısım” için çalışmalar sürmektedir.
Yaklaşık maliyeti 200 milyon TL olan projenin ihalesi, 30.04.2021 tarihinde DSİ 21 Aydın Bölge Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir. İhale değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Çine ilçemizde, Eskiçine, Yağcılar, Kuruköy, Evciler, Camiağzı, Çöğürlük, Esentepe, Gökyaka, Kahraman, Kargı, Kabataş, Karakollar, Saraçlar, Sarıoğlu, Çaltı, Doğanyurt, Umurköy, Yörükler mahallelerimiz projeden faydalanacaktır. Proje ile yaklaşık 70 bin dekar alanın sulanması sağlanarak, tarımsal ürün ve verim artışı ile ekonomik gelir artışı hedeflenmektedir. Yapılan çalışmalar, aşamalar tamamlandıkça hemşehrilerimizle paylaşılacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Aydın’ımız ve Çine’miz için hayırlı olsun.” dedi.