BBP Aydın İl Başkanı Saim Özyürek, Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı'nın düzenlediği 'Hayalimdeki Çin Resim Yarışması' ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Söz konusu yarışmanın dikkatli düşünen her insan tarafından yanlış bir uygulama olarak kabul edildiğini savunan Başkan Özyürek, "Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın kendi resmi sitesine baktığımızda bu yarışmanın amacı açıkça anlaşılmaktadır. Vakıf tarafından, açıklama şudur; ‘MEB Orta öğretim kurumları öğrencileri arasında düzenlenen Hayalimdeki Çin Resim Yarışması, 2016 yılından bu yana devam etmektedir. Ortaöğretim kurumları öğrencilerinin hayal güçlerini geliştirmeyi amaçlayan yarışma, aynı zamanda öğrencilerin Çin’i daha iyi tanımalarını da sağlamaktadır. Yarışmanın teması; ‘ Türkiye-Çin diplomatik ilişkilerinde 50. yıl’ olarak belirlenmiştir.’ Bizce eğitim meselesi bir toplumun en önemli meselesidir ve her şeyden önce gelmelidir" dedi.

İPTAL TALEBİ


Başkan Özyürek, "Ağaç yaş iken eğilir" atasözünü hatırlatarak, açıklamasını şöyle sürdürdü: "MEB’in bu vakfın yarışmasına izin vermesi ve desteklemesi demek Çin’deki Uygur Türklerine yapılan soykırım ve zulümleri görmezden gelmek demektir. Günümüzdeki salgının bir Çin virüsü olduğu gerçeğini görmezden gelmektir. İbni Haldun’un dediği gibi ‘Gerçeklik tasavvuru olmadan, o gerçekliğin yorumu olmaz’ Önce bu ifade ettiğimiz gerçekleri görelim, düşünelim, yorumlayalım, sonra bu yarışmanın doğru mu yoksa yanlış bir uygulama mı olduğuna karar vermek kolaylaşacaktır. Öğrencilerimiz hangi gerçekliğin hayalini kuracak, virüsün mü yoksa Müslüman ve Türk olan Uygur kardeşlerinin mi? Neresinden bakarsanız bakın temelden yanlış bir uygulamaya ortak olan bu vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığımızı yarışmayı iptal etmesine çağırıyoruz. Yoksa çocuklarımızın çizeceği hayaller ve gerçekler bu yarışmayı organize edenleri hayal kırıklığına uğratacaktır. Çünkü yine İbni Haldun’un dediği gibi ‘Geçmiş geleceğe, suyun suya benzemesinden daha fazla benzer…’ Göktürklerin, Uygurların, Kürşadların torunları olan çocuklarımız damarlarındaki asil kanın gereğini yapacaktır, buna şüphemiz yoktur."