Aydın'ın da aralarında bulunduğu 30 il, 2014 yerel seçimleri ile birlikte yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile 'Büyükşehir' oldu. Büyükşehir olan Aydın'a bağlı köyler ve beldeler de mahalleye dönüştü. Söz konusu mahallelerin, su fiyatlarından vergiye kadar birçok avantajı bünyesinde barındıran 'kırsal mahalle' statüsüne geçmesinin önü ise 16 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan 7254 sayılı Torba Yasa kapsamında açıldı.

MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK


Koçarlı'da Bıyıklı'nın ardından, Yeniköy Mahallesi Muhtarlığı da, mahallesinin kırsal mahalleye dönüştürülmesi için Koçarlı Belediye Başkanlığı'na dilekçeyle başvurdu. Bıyıklı ve Yeniköy’ün kırsal mahalle talebi, Koçarlı Belediye Meclisi'nde kabul edilmesi durumunda, onay için Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gidecek.


"AVANTAJLARINDAN FAYDALANMAK İSTİYORUZ"


Bin 200 nüfusa sahip Yeniköy'de 2 yıldır muhtarlık yapan Yüksel Bıçakçı, "Yeniköy, geçmişte beldeydi. 2014 yerel seçimleri ile birlikte mahalle oldu ve ilçe belediyesine bağlandı. Artık mahalle olduğumuza göre hiç olmazsa kırsal mahallenin avantajlarından faydalanmak istiyoruz. Kırsal mahallenin imar harçları, su ücretleri, emlak vergileri ve benzeri birçok avantajı olduğunu biliyoruz. Mahalle sakinlerimizle kırsal mahalle konusunu enine boyuna görüştük. Yaptığımız görüşmenin ardından, kırsal mahalle için belediyeye başvurduk. Talebimizin Koçarlı ve Aydın Büyükşehir belediye meclislerinde kabul edileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.