Kedi bakımı süreç içinde gerekli pek çok durumu beraberinde getirmektedir. Kedi bakımı için gerekli malzeme teminatının sağlanması süreç için oldukça kıymetlidir. Kediler kendilerine ait alanları sevmekte, kendine özel eşyalarının olmasına kıymet göstermektedir. Hele birkaç kediniz var ve hepsine aynı eşyalarını kullanıyor iseniz süreç içinde çok zorlanabilirsiniz. Kedilerin kişisel ihtiyaçları başta sağlık olmak üzere kendi kişisel alanları için de oldukça kıymetli olmaktadır. Kişisel ihtiyaçlar ele alındığında ve kedilerin özellikleri incelendiğinde kedi fiyatları hakkında düzenlemeler kurulmaktadır.  
  Kedi fiyatları her kedi türüne özel olarak değerlendirilmektedir. Her kedinin kendine özgü özellikleri mevcuttur. Bu özellikler kedilere kendilerine özgü nitelikler kazandırmakta diğerinden ayrılmalarına neden olmaktadır. Bu durumları ele alırsanız kedi fiyatları içerisinde maliyeti yüksek veya düşük olan kedi türlerini görebilirsiniz. En pahalı kedi türleri nadir bulunan ve yapısal özellikleri ile diğerlerinden ayrılan kediler olabilecektir. Bu nadir türlere sahip olmak isteyen kedi severler yüksek maliyetli kedi fiyatları ödeyebilmektedir.  
  Kedi Malzemeleri Nelerdir? İhtiyaç duyduğunuz kedi malzemeleri süreç içerisinde sizlere gerekli bakım adımlarında yardımcı olacaktır. Bu malzemelerin başında; kedi taşıma çantası, kedi yatağı, kum kabı, tırmalama ağacı, kimlik etiketli tasma, yavru kedi oyuncakları gelmektedir. Kedinizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşam sürmesi için bu malzemelerin kedi türünüze uygun nitelikte seçilmesi gerekilmektedir. Her kedili evde bulunması gereken kedi tırmanma ağacı, kedilerin içgüdüsel yakalama kovalama avlanma ihtiyaçlarını gidermesi için gereklidir. Özellikle ev ortamında tek başına kalan kedilerin güdülerini tolere etmesi ve oyun ihtiyaçlarının karşılanması için bu önemli bir konu olarak ele alınmalıdır.   Kedi fiyatları açısından değerlendirme sağladığınızda; Scottish Fold, Maine Coon, Rus Mavisi, Bengal ve Savana kedileri ön plana çıkmaktadır. 800 - 125.000 dolar kedi fiyatları içerisinde yer alabilmektedir. Bengal 1.500- 500 $, Maine Coon 950- 3.000 $ kedi fiyatları aralığında fiyatlara sahiplerdir. İran kedileri en çok tercih edilen kedi türleri arasında değerlendirilmektedir. Kedi fiyatları aralıkları ise 1.800 - 3.000 $ olarak gözlemlenmektedir. Oldukça sevimli ve en çok tercih edilen kediler arasında olan Scottish Fold sürekli ilgilenecek ve vakit geçirecek bireyler için oldukça önemlidir.   Kedi bakımı açısından türlerin önemli bir rolü vardır. Her kedi türü kendine has nitelikler taşır. Tüy bakımı ve beslenme süreçleri farklılık göstermektedir. Örneğin bazı kıvırcık tüylü kedi türleri bakımı ile kısa tüylü kedi türleri bakımı arasında farklar mevcuttur. Bengal kedilerinin leopar desenli tüyleri kedi severlerin oldukça dikkatini çekmektedir. Bu kediye sahip olmak için kedi severler oldukça uğraş vermektedir. Yetiştirilmesi ve bakımı da özel hizmet gerektirdiğinden ötürü en çok tercih edilen kedi türlerine ulaşım sağlamak için oldukça dikkatli olmalısınız. Kendi yapılarınıza uygun kedi türlerini araştırarak sahiplenmeniz gerekmektedir.