Aydın'ın başarılı kadın girişimcilerinden olan Şeyma Özger, farklı şirketlerde yaklaşık 11 yıl muhasebecilik yapmasının ardından, kendi işini kurma kararı aldı. Anne-babasının izinden giden Özger, ailesinden öğrendiği turşu, erişte, reçel, kuru meyve gibi katkısız ürünlerin üretimine yöneldi. Efeler ilçesi, Şahnalı ve Serçeköy mahallelerinde yer alan bahçelerinde sebze ve meyve üretimi yapan Özger, işlediği ürünleri, vatandaşlarla buluşturmak için de 'Özefem Gurme Ege Pazarı' isimli iş yerini hizmete açtı. İş yeri kısa süre önce açılmasına rağmen satışını yaptığı ürünlerin beğenilmesi ve büyük ilgi görmesi üzerine Özger, işini büyütme kararı aldı.

AİLESİNE YARDIM EDERKEN, ÜRETMESİNİ ÖĞRENDİ

İşletme mezunu olan Şeyma Özger, "Yıllarca farklı şirketlerde muhasebecilik yaptım. Ancak kafamda hep kendi işimi kurmak vardı. 'Ne iş yapabilirim' diye düşünürken, aklıma annem ve babam geldi. Biz çocukken annem-babam bahçemizde her türlü sebze ve meyveyi yetiştirip, işlerlerdi. Bizi, doğal ve katkısız ürünlerle besleyerek, büyüttüler. Annem, neredeyse markete, pazara gitmezdi. Bu işlere ben de meraklı olduğumdan onlara hep yardım ederdim. Yardım ederken, ben de üretim yapmasını öğrendim. Kendi evimde yaptığım ürünlerin de eşim ve yakınlarım tarafından beğenildiğini gördüm. Bunun üzerine, ürettiğim lezzetleri tüm vatandaşlarla buluşturmak için muhasebecilik işimden ayrıldım, eşimin de desteğiyle kendi iş yerimi hizmete açtım" dedi.

“DIŞA KAPALI BİR İŞ YERİMİZ VAR”

Türkiye’nin birçok ilinden sipariş aldığını belirten Özger, "İki bahçemiz, bir de köy evimiz var. Bahçelerimizde ekip, biçiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri de iş yerimizde satıyoruz. Dışa kapalı bir iş yerimiz var. Bir ürün bittiğinde, başka bir yerden sipariş vermiyoruz, bizzat kendimiz üretiyoruz. Ürünlerimizden almak için iş yerimize gelenler olduğu gibi internet ve telefon üzerinden sipariş verenler de var. Şimdiye kadar Türkiye’nin birçok iline ürünlerimizden kargo ile gönderdik. Aydın içinde de evlere teslimatımız var" ifadelerini kullandı.

İŞİNİ BÜYÜTECEK

KOSGEB'in desteği ile işini büyüteceğini dile getiren Özger, "Ürünlerimizi tadanlar, bir daha sipariş veriyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Ürünlerimiz yoğun ilgi görünce işimizi büyütme kararı aldık. KOSGEB de 150 bin liralık hibe desteği verecek. Makinelerimiz geliyor. Önümüzdeki üç aylık dönemde işlerimizi büyütmüş olacağız. Başka yerlerde de şubeler açmayı düşünüyoruz. Destekleri için başta ailem olmak üzere, iş yerimizden alışveriş yapmayı tercih ederek, bizlere katkı sunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.