Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yokuşu, Jandarma Sosyal Tesisleri yolu üzerinde tepelik alana dağılmış vaziyette dolaşan eşekler, kimi zaman yola çıkarak trafiği de tehdit ediyor.

“YETKİLİLER İNCELEME YAPMALI”

Konuyla ilgili endişelerini dile getiren vatandaşlar, yetkililerden eşeklerin sahipli olup olmadığının tespit edilmesini istedi. Eşeklerin son derece zayıf ve bitkin halde olduklarına dikkat çeken vatandaşlar, “Bu eşekler yük taşıyamaz duruma düşmeleri ve sütten kesilmeleri nedeniyle terk edilmiş haldeler mi, bunun tespit edilmesi gerekiyor. Şayet böyle bir durum varsa, yetkililer bu eşekleri koruma altına almalı. Özellikle ADÜ yokuşu, araçların kimi zaman hızlı bir şekilde seyrettiği güzergahlar arasında bulunuyor. Araçların önüne aniden çıkarak kazalara da sebebiyet verebilirler. Yetkililerden bir an önce gerek bu hayvanların sağlığı, gerekse de trafik güvenliği için gerekli tespitin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KORUMA ALTINA ALINIYORLAR

Öte yandan Türkiye’nin değişik noktalarında başıboş eşeklerin tespit edilmesi durumunda, belediye yetkilileri harekete geçiyor. Veteriner işleri müdürlüklerine bağlı ekipler, başıboş olduklarının belirlenmesi durumunda eşekleri müdürlüğe getirerek gerekli bakımlarını yapıyor. Tedavileri sonrasında eşekler, çiftçi malları koruma başkanlıklarına teslim ediliyor. Eşeklerin sahipli olduğu belirlendiğinde ise, sahipleri uyarılarak gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarıda bulunuluyor.