Kentin ihtiyaçları doğrultusunda Aydın’ın her köşesinde çalışmalarını sürdüren Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, çözüm odaklı çalışmaları ile vatandaşlara hizmet ediyor. Aydın’da kalıcı, işlevsel ve modern bir altyapı inşa etmek için hızla çalışan ASKİ; içme suyu, içme suyu kaynak çalışması, yağmur suyu ve tarımsal sulama hattı yapım çalışmalarına İncirliova, Çine, Nazilli, Efeler, Kuşadası, Karacasu ve Didim ilçelerinde devam ediyor.

İÇME SUYU VE YAĞMUR SUYU HATLARI YENİLENİYOR

Her damla suyu önemseyerek ve koruyacak çalışmalar yapan ASKİ, bu çalışmalarla hem mevcut hatları yeniliyor hem de yeni ve güçlü hatlar oluşturuyor. Bu kapsamda Aydın’da köşe bucak her noktada çalışan ASKİ ekipleri, Çine’nin Çaltı Mahallesi’nde, Nazilli’nin Yalınkuyu Mahallesi’nde ve Efeler’in Kızılcaköy Mahallesi’nde içme suyu hattı yapım çalışması gerçekleştiriyor. Kent genelinde kalıcı çözümler üreten ASKİ ekipleri; İncirliova’nın Karagözler ve Karacasu’nun Çamköy mahallelerinde içme suyu kaynak hattı çalışmalarına devam ediyor. Didim ilçe merkezinde içme suyu sondaj çalışması gerçekleştiren ASKİ ekipleri, Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi Mercan sokakta da yağmur suyu hattı yapım çalışmasını sürdürüyor.

TARIMSAL SULAMA HATLARI OLUŞTURULUYOR

Kırsal kalkınmaya destek olmak için tarım alanlarının sulama suyuna daha kolay ulaşmasını sağlayan ASKİ, Kuyucak ilçesi Yamalak Mahallesi’nde tarımsal sulama terfi hattı yapımı ve pompa tesisi devreye alınması işi gerçekleştiriyor. ASKİ’nin hızlı ve etkin çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.