Sofralarımızın vazgeçilmezi olan kaşar peyniri; koyun, inek veya keçi sütünden elde edilen sarı renkli sert ve lezzetli bir peynirdir. Endüstriyel üretimi için gıda teknolojilerinden yararlanılır. Kaşar peyniri üretim hattı ve teknolojilerinde kullanılan ekipmanlar yeni nesil teknolojik sistemlerle donatılmış olmalı ve tüketiciye bu şekilde sunulmalıdır. Kaşar peyniri üretim ve işleme makineleri ile aynı zamanda mozzarella peyniri de üretilebilir. Teleme işlemi için birden fazla makine gerektirmektedir. Bu makineler; teleme hazırlama tankı, teleme süzme tamburu ve teleme doğrama makinesidir. Fakat işleme hattının tamamlanması için perfore baskı teknesi, buharlı haşlama makineleri CS-200, gramajlama makinesi ve tambur tipi gramajlama makinelerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Kaşar peyniri ve üretim hattında kullanılan ekipmanların işlevleri nelerdir? Uzermak Kaşar peyniri üretim teknolojisinde kullanılan ekipmanların her birinin farklı görevi vardır. Teleme  hazırlama tankları; teleme ve peynir altı suyu üretimi için tasarlanmıştır. Son teknolojilere göre dizayn edilen bu ekipman; kaşar peyniri, mozzarella peyniri başta olmak üzere birçok peynir türünün üretimi için kullanılmaktadır. Teleme süzme tamburu ise, proses tankından çıkan telemelerin peynir altı suyundan ayrıştırılması için kullanılmaktadır. Burada bir süzme işlemi gerçekleştirilir. Sert bir hale gelen telemenin eşit boylarda parçalanmasını sağlayan teleme doğrama makinesi ise bir diğer kaşar peyniri üretim ekipmanıdır. Ekipmanın amacı; işleme kolaylığı sağlamaktır. Bundan sonraki aşama presleme işlemidir. Presleme işlemi perfore baskı teknesi ile başlatılır. Gramajlama makinesi bir diğer kaşar peyniri üretme makinesidir. Son teknolojilere göre üretilen Uzermak gramajlama makinesi, peyniri 10 kat ağırlığa kadar silindirik formda gramajlamaya yardımcı olur. Son olarak kaşar taşıma arabaları ile üretilen peynirler tüketicisi ile buluşturulmak üzere fabrikalara, marketlere vb. yerlere taşınır.