Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nde Aydın İl Başkanı olarak yaklaşık 4 ay görev yapan Selçuk Yasan, şubat ayında görevinden ve partisinden istifa ederek, Türkiye Değişim Partisi'ne (TDP) geçti. TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de geçen ay Aydın Kurucu İl Başkanlığı'na atadığı Yasan, 2 ay gibi kısa bir sürede yaptığı parti ve görev değişikliği ile dikkatleri üzerine çekti. Yasan, kendisi, siyasete girmesi, parti değiştirmesi ile teşkilatlanma ve parti çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

BABASI VEFAT EDİNCE VATANINA DÖNDÜ

Öncelikli olarak kendisinden bahseden Yasan, "1976 yılında Almanya’da doğdum. Almanya’da hukuk ve ekonomi dallarında eğitimler aldım. Uzun süre uluslararası bankalarda görev yaptım. Bu süreçte Hollanda, İsveç, İrlanda ve İtalya gibi ülkelerde de bulundum. 2009 yılında babamın vefatı üzerine vatanımıza döndüm. 3 yıl boyunca Aydın’da bir şirkette dış ticaret müdürlüğü yaptım. 2017 yılında kendi şirketimi kurdum, yurt dışı çağrı merkezleri faaliyetlerinde bulunuyorum” dedi.
Ülkesine ve Aydın’a faydalı olmak için siyasete girdiğini belirten Yasan, ülkesinin her karış toprağını ve insanlarını çok sevdiğini, onlara katkıda bulunmanın kendisini çok mutlu edeceğini dile getirdi.

“ELEŞTİRİ ALDIM”

Siyasete Gelecek Partisi’nde başladığını hatırlatan Yasan, şunları kaydetti: "Gelecek Partisi’nden istifa ettikten sonra, bir müddet siyasetten geri çekildim. O esnada daha çok işime odaklanmıştım. Değerli Genel Başkan Yardımcım Sayın Özkan Ercan Bey ile tanışıp kendisi ile güzel sohbetler gerçekleştirdik. Daha sonra Genel Başkanım Sayın Mustafa Sarıgül ile görüştüm ve tekrar aktif siyaset yapmaya karar verdim. Genel başkanımın konuşmaları ve cana yakınlığı bizi çok etkiledi. Sağ olsun kendisi de bizi Aydın Kurucu İl Başkanlığı görevine layık gördü, halk ile iç içe olması, ilkeleri, vizyonları bizler için yön verici oldu. Kendisine ve Türkiye Değişim Partisi ailesine çok teşekkür ederim. Geçiş süreci dolayısı ile tabi ki insanlardan eleştiri de aldık. Unutulmamalıdır ki bu ülkede zamanında kim, kimlere neler dedi ve sonuçta hep beraber yine aynı sahnelere çıktılar. Benim, parti değiştirmem bu kadar önemli olmamalı. Sonuçta vatan ve insanlarımız için her zaman en hayırlısının olmasını dilerim."

BU AY İL YÖNETİMİNİ AÇIKLAYACAK

Teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yasan, "Mayıs ayının ortalarında il yönetimimizi açıklayacağız, daha sonra 1 hafta içinde 4, 5 ilçenin atamaları gerçekleşecek. İlçelerde kongreleri gerçekleştirip haziran ayında il kongremizi yapacağız. Ankara’daki büyük kongre hakkını kazanmak istiyoruz. Ege’nin incisi Aydın olmadan genel kongre olmaz” dedi.

“ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ”

TDP Aydın İl Başkanı Selçuk Yasan, vatandaşların sorunlarını çözmek istediklerini ifade ederek, “Yerelde de güzel çalışmalarımız var, ilk önce il binamızı açıp vatandaşlar ile çay, kahve eşliğinde sohbet etmek istiyoruz, kendimizi anlatmak, tanıtmak istiyoruz. Aydın’ımız için güzel projeler, sosyal etkinlikler planlamaktayız, biz herkes ile konuşup gönül bağı kuracağız. Önceden hangi partiye oy verdiğinin hiçbir önemi yok, sormayacağız da, burada önemli olan vatandaşların sorunlarını dinlemek, çözümler bulmak ve dediğim gibi gönül bağları kurmak olacak. Bu vakitten sonra Türkiye Değişim Partisi olarak biz, çözüm odaklı çalışacağız. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarıma selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum” şeklinde konuştu.