Yaşamımızda birçok rahatlığı bizlere sunan akustik yalıtım ve ses yalıtımı arasındaki efsaneleri ortadan kaldırarak doğru bilgilere gelin birlikte öğrenelim. Birçok birey, yalıtımı termal çağrışımlara sahip, binaları kışın sıcak tutmak adına uygulanan işlemler olarak düşünmektedir. Akustik yalıtım ve ses yalıtım hemen hemen birbiri ile benzerlik içeren terimlerdir. İnsanlar bu terimleri bilgi sahibi olmak ve yararlanmak adına aratırken genellikle ses geçişini engellemenin yollarına bakmaktadır. Akustik kontrol firması ise kullanıcılarına yalıtım alanında en iyi bilgileri ve hizmeti sunmak adına uzman ekip kadrosu ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Ses Yalıtımı Nedir?

Ses yalıtımı, çeşitli kaynaklardan gelen istenmeyen ve rahatsız edici gürültüleri azaltmak adına uygulanan işlem olarak bilinmektedir. Bu durum genellikle gürültülü komşulardan oluşarak bu ses enerjisinin size aktarılmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Bu durumda sizleri bir hayli rahatsız etmektedir. Akustik kontrol firması sunduğu hizmetlerle tam bu noktada sizlere fayda sağlamaktadır. Sunduğu Akustik yalıtım, Ses yalıtım ve Vibrasyon yalıtımı ile gürültülü ses kaynaklarının önüne geçerek sizlere sessiz ve huzurlu bir yaşam standardı oluşturur. Gürültülü komşulara karşı bir duvarın nasıl ses geçirmez duruma getirileceği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak adına yazımızı okumaya devam edebilir veya akustikkontrol.com sitesini ziyaret ederek bu hizmetler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Yüksek yoğunluklu ses yalıtımı segmentleri, etkili ses emilimi sağlamak ve odalar arasında gürültü aktarımını azaltmak için tasarlanmıştır. Akustik yalıtım bölümleri daha yüksek yoğunluktadır ve bu da onları evinizin veya odanızın ses yalıtımı için harika ve kolay hafif bir ürün haline getirir. Ses yalıtımı yalıtım segmentleri, metal ve ahşap dikme duvar sistemlerini yalıtmak ve zeminler ile tavanlar arasını doldurmak için idealdir. Akustik yalıtım bölümlerinin tümü, evinizi daha konforlu hale getirmeye yardımcı olmak için ek termal faydalara sahiptir.  Konut yalıtım projeniz için en iyi ses geçirmez yalıtım ürünleri hakkında ücretsiz tavsiye almak için lütfen akustikkontrol.com ekibi ile iletişime geçmekten çekinmeyin. Akustikkontrol tarafından sunulan yalıtım hizmeti ve malzemeleri ile kusursuz bir yalıtım hizmetine sahip olabilirsiniz. Sessiz ve huzurlu bir yaşam statüsüne kavuşmak, komşulardan gelen yüksek gürültüyü engellemek için tercih edilen ses yalıtımları oldukça önemli ve gereklidir. Evinize akustik yalıtım uygulamak, sesin% 75'ine kadar emebilir. Bu, evin veya odanın kabul edilebilir seviyelere kadar ses geçirmez olmasına yardımcı olur.

Akustik Yalıtım ile Ses Yalıtım Aynı mıdır?

Ses yalıtım çözümü, bireylerin evlerinde, mekanlarında veya iş yerlerinde hatta stüdyolarında var olan gürültüleri engellemeye yardımcı olmak adına akustik yalıtım malzeme kullanımını içermektedir. Akustik yalıtım veya ses yalıtım oldukça benzerdir. Kullanım sağlayacağınız bu malzemelerin tamamına akustikkontrol internet sitesinden ulaşılabilir veya malzemeler hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Akustik yalıtım alanında kullanılan Akustik mineral yün bu ürünlerden biridir ve ahşap, metal parti duvarlarında, ahşap kirişlerde veya sesin yankılanabileceği tüm kapalı bölme boşluklarındaki havadan gelen ses enerjilerini absorbe etmek için tasarlanmıştır. Akustik yalıtkan bir madde kullanımı, sesi etkili ve büyük oranda emebilir, farklı türde ses yalıtım çözümleri ile birlikte kullanıldığında ek katkılarda sağlamaktadır. Akustik izolatörlerin yüksek termal kaliteye sahip loft tipi bir izolasyon mineral yünü olmamasına dikkat edilmeli. Neden? çünkü maksimum ses emilimi sağlamak adına belirli bir yoğunlukta üretim sağlanmalıdır. Akustik mineral yün, boşluk bölmelerinde yüksek düzeyde ses emilimi ve yalıtımı sağlamaktadır. Yalıtım alanında büyük avantajlar sunan bu ürüne akustikkontrol firmasi web sitesini ziyaret ederek erişim sağlamanız mümkündür.

Akustik Yalıtım Nasıl Çalışır?

Akustik yalıtım, (ses yalıtım) tamamen işlem içine kütle eklemek ile alakalıdır. Eklenen bu kütleler gürültünün bir yapıdan kolayca geçmesini önlemeye yardımcı olmaktadır. En etkili ses yalıtımı çözümleri sadece aynı kütleyi fazla eklemekle kalmaz, farklı malzemelerden oluşan kütle eklenmesi ile elde edilir. Farklı malzemelerin eklenmesi oldukça önemlidir çünkü farklı türde malzemeler farklı ses türlerini engelleme açısından diğerlerine oranla oldukça daha etkilidir. Etkili ses yalıtımlarında farklı bir kriter, binayı ayırmak ve nemlendirmektir. Ses, bir duvara veya zemine çarptığında titreşim olarak hareket etmektedir. Binalarda dolaşan ses titreşimlerini önlemek için, titreşimin engellenmesi gerekmektedir. Ses titreşim enerjisinin geçmesini engellemenin en etkili yolu, yapıyı ayırmak ve bu yapıyı kütle eklemektir.

Isı Yalıtımı Gürültüyü Azaltır mı?

Hayır, ısı yalıtımı gürültüyü azaltmaz. Birçok kullanıcı ısı yalıtımı alanında kullanılan ürünlerin ses yalıtımında da etkili olup olmayacağını merak etmektedir. Belirli bir dereceye kadar termal malzemelerin eklenmesi ile, önceki durumuna oranla daha fazla kütle sunar fakat bu kütle oldukça etkisizdir ve duvarların, zeminlerin veya tavanların daha önce olduğundan daha fazla ses geçirmezlik kabiliyetine sahip olduğu anlamını taşımamaktadır.

Sesi Emme ve Sesi Engelleme

Sesi emmek ve sesi engellemek tamamen farklı iki şeydir. Ses emiciler, sesin bir boşlukta sıçramaya ve yankılanmaya devam etmesini engeller. Bu, ses yolunu bozarak ve enerjiyi ısıya dönüştürerek yapılır. Bu genellikle kabarık ve gözenekli malzemeler kullanılarak yapılır. Sesi engellemek, ağır, yoğun ve kalın malzemeler gerektirir. Bu malzemeler yüksek oranda çok katmanlı montajlarda kullanılır, böylece sesin içeri girmesi veya geçmesi engellenir. Bir duvarın ses yalıtımı, yapının kendisinin değiştirilmesini gerektirir. Siz de komşularınızın veya dışarıdan gelen seslerin varlığından rahatsız olup, var olan gürültüye dayanamıyorsanız akustikkontrol.com sitesi üzerinden yalıtım hakkında detaylı bilgi alabilir, gerekli sorulara cevaplar bulabilirsiniz.