Didim Demokrasi Platformu öncülüğünde kent meydanında düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasına CHP Didim İlçe Örgütü, ' 128 milyar dolar nerede' pankartıyla geldi. CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kurt, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çulha ile ilçe yöneticileri ve ilçe kadın kolları yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup pankartla alana gelip, kutlamalara katıldı. Kutlamalar sonrasında CHP İlçe Başkanı Koçak ve berindeki CHP’li yöneticilere emniyet görevlilerince tutulan tutanak doğrultusunda izinsiz afiş asmak suçundan 427 TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.
CHP İlçe yöneticileri, kendilerine kesilen cezanın tebliğ edilmesinin ardından İlçe emniyet müdürlüğü önünde yazılan cezayla birlikte poz vererek sosyal medya hesaplarından paylaşarak duruma tepki gösterdiler.

KOÇAK'TAN AÇIKLAMA

CHP Didim İlçe Örgütü olarak 1 Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı Dolayısı ile 128 Milyar Dolar Nerede pankartı için, Didim Cumhuriyet Kent Meydanında taşıdığımız pankarttan dolayı pankartta yasadışı bir durum olmamasına rağmen,yöneticilerimle birlikte,ayrı ayrı 427 TL İdari para cezası tebligatı yapıldı. Valilik genelgesine göre, bu bizim onur diplomamızdır. Anayasal hakkımız olan ifade özgürlüğümüzü yasaklayan bu genelgeyi tanımıyoruz.Hiç kimse hukuktan üstün değildir.Üstünlerin hukukunu reddediyoruz. Hak ,Hukuk,Adalete inanlar olarak, Bir kez daha soruyoruz, tüyü bitmemiş yetimin,işçinin,köylünün,memurun,emeklinin, işsizin,fakir, fukara gurabanın kefen parası olan,kara günlerde kullanmak için biriktirilen 128 Milyar Dolar Nerede? Yaşasın haklı mücadelemiz. Yaşasın 1 Mayıs..