Germencik'e bağlı Park Mahallesi'nde, yerleşim yerine çok yakın bir noktada yer alan jeotermal tesisinde, iddiaya göre dün patlama meydana geldi. Patlamanın ardından, tesisten metrelerce yükseğe su fışkırdı. Belli bir süre sonra kontrol altına alınan su, mahalle sakinlerinde korku ve paniğe yol açtı.

MİLLETVEKİLİ YILDIZ'DAN TEPKİ


Konuyla ilgili, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız açıklama yaptı. Yıldız, evlerin 50 metre yakınına açılan jeotermal kuyusunda patlama meydana geldiğini belirterek, "Yasalara göre yerleşim yerine 750 metre uzaklıkta olması gerekirken yaşam alanlarının dibine, bahçelerin içine tüm uyarılarımıza ve karşı çıkmalarımıza rağmen kuyu açıyorlar, patlama olunca da tehlike var evlerinizden çıkmayın diyorlar" ifadelerini kullandı.

"AYDIN RANT UĞRUNA YOK EDİLMEKTE"


"Aydın yıllardır bilimi-bilimsel çalışmaları-kanunları görmezlikten gelinen uygulamalarla, atılan yalanlarla, şirketlerle yapılan ortaklıklarla, rant uğruna yok edilmektedir. CHP olarak elbet hesabını soracağız peşini bırakmayacağız" diyen Yıldız, Park Mahallesi sakinleri başta olmak üzere tüm Aydın halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.