Olay, Aydın’ın Bozdoğan ilçesi Adliye Sarayı’nda saat 15.30’da Asliye Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yazıkent Mahallesi’ndeki bir Önalım (Şufa) Hakkı Davası için Bozdoğan Asliye Hukuk Mahkemesi’nde duruşmada tanık olarak çağrılan çiftçi Mehmet Kılınçarslan, ifade verdiği sırada fenalaştı. Mahkeme Hakimi Merve Akpınar tarafından oturarak ifade vermesi istenen Kılınçarslan, biranda baygınlık geçirdi. Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Mehmet Kılınçarslan için adliyeye 112 Acil Sağlık ekibi çağrıldı.

POLİS OTOSUYLA HASTANEYE KALDIRILDI


İlçede bulunan 112 ekiplerinin trafik kazasına müdahaleye gitmesinden dolayı 30 kilometre uzaklıktaki Nazilli’den ambulans sevki önerilirken, ilçede belediyeye ait ambulansın da hasta naklinde olmasından dolayı Adliyede görevli Polis ekipleri tarafından Bozdoğan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Kılınçarslan tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı. Mahkemede ifade verirken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Kılınçarslan, Bozdoğan’a bağlı Yazıkent Mahallesi’nde yarın saat 11’de Yazıkent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

“TEK AMBULANS İLÇEMİZE YETMİYOR”


55 mahallesi bulunan 35 bin nüfuslu Bozdoğan’ın tek 112 Acil Sağlık ekibinin, acil durumlarda yetersiz kaldığını söyleyen mahalle sakinleri; “35 bin nüfusumuz ve çok geniş alana hitap eden ilçemizde 1 ambulans maalesef yetersiz kalıyor. Ambulans Nazilli’ye bir hasta götürdüğünde kimseye bir şey olmasın diye dua ediyoruz. Belediyemize ait ambulans sadece hasta taşıyor. Allah korusun ama saniyelerin önemli olduğu sağlık konusunda daha çok yatırım yapılmalı. Bugün Bozdoğan-Nazilli arasındaki mesafeye takılmadan ilçemizde 2. Ambulans olsaydı belki de Mehmet amcamız yaşıyordu. Yetkililerin ilçemize tam teşekküllü bir ambulans daha kazandırmalarını istiyoruz. Başka Mehmet amcalar hayatını kaybetmesin” ifadelerini kullandı.