Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan-17 Mayıs arasında uygulanacak tam kapanma süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Alıcık, virüsü yok sayamayacaklarını dile getirdi. Koronavirüsün normal hayatı elinden almasına insanların izin vermemesi gerektiğinin altını çizen Alıcık, tedbirlere uyarak normalleşmenin sağlanabileceğini ifade etti.
Alıcık, “Çok değerli hemşehrilerim. 29 Nisan'da başlayacak olan tam kapanma sürecini çok iyi değerlendirip, huzurlu ve sağlıklı günlere kavuşmamızı diliyorum. Virüsü yok sayamayız. Onun normal hayatımızı elimizden almasına da izin vermemeliyiz. Bunu tedbirlere uyarak başarabiliriz. Yükün, ağırlığın büyük kısmını yüklenen kahraman, bilim insanlarımızın, sağlık çalışanlarımıza karşı sorumluluk duygusu, bizlere tedbirlere uyma isteği vermelidir. Yapmanız gereken kapanma kurallarına uymak, kendinizi korumak ve aşı sıranızı beklemektir. Bütün işi de aşıya bırakmayalım. Aşıya kadar kurallara disiplinli uymak, birlikte mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur” diyerek kapanma kurallarına riayet edilmesini istedi.

BAKAN KOCA’YA TEŞEKÜR ETTİ


“Bu fedakarlığın sonu bayram olsun” diyen Alıcık, “Sayın Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca beyefendinin nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza , bilim insanlarımıza , her kademede mücadeleye katkı veren arkadaşlara efe yürekli hemşerilerim adına teşekkür ederim. Şehit olan sağlık çalışanlarımıza, vefat eden vatandaşlarımıza, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum En güvenli kalemiz olan evimizde 17 Mayıs’a kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu fedakarlığın sonu bayram olsun. Orucumuz sıhhatli, sahurumuz, iftarımız bereket, dualarımız kabul olsun. Tüm hemşehrilerimi muhabbetle selamlıyor, sağlık ve huzurlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.