Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma kararı alınmasının ardından, açıklama yapan Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, esnaflara destek verilmesini istedi. Salgından dolayı esnafın zor günler geçirdiğini hatırlatan Başkan Yaman, devlet yetkililerini esnafın sesine kulak vermeye çağırdı.

ANAYASA’YI HATIRLATTI


Normalleşme döneminde bile finansal güçlükleri aşamayan esnaflar için tam kapanmanın yeni sıkıntılar doğuracağının altını çizen Başkan Yaman, "Sayın devlet büyüklerimiz; Anayasa’mızın 173’üncü maddesinde yer alan ‘Devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır’ hükmünün uygulamasını ve çalıştırılmasını istiyoruz. Esnaflarımızın dayanacak gücü kalmadı. Tüm esnaflarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması için gelir desteği sağlansın. Tüm kamu ve özel bankalara olan kredi, kredi kartı, çek, senet ödemelerinin faizsiz bir şekilde 1 yıl ötelenmesini bekliyoruz. Halk Bankası, KOSGEB aracılığı ile zor durumda olan esnaf ve sanatkarımız için 1 yıl ertelemeli sıfır faizli can suyu kredisi verilsin ki esnaf ve sanatkarımız nefes alsın" dedi.
"Bu kadar sıkıntıya hiçbir esnaf ve sanatkarımız dayanamaz" ifadelerini kullanan Başkan Yaman, sözlerine şöyle devam etti:
"Esnaf ve sanatkarımızın SGK, Bağ-Kur, vergi yapılandırma borçlarına 6 ay faizsiz erteleme yapılmasını bekliyoruz. Bu süreçte tüm halkımızın kurallara riayet etmelerini, salgından kurtulup tüm esnaf ve sanatkarımızın sağlıklı bir şekilde işlerinin başlarına dönmelerini temenni ediyor, saygılarımızı sunuyoruz."