Kişisel sosyal medya hesabından CHP Karacasu Teşkilatının resmi hesabını etiketleyerek eleştirilerini paylaşan Orçun, hem övdü hem eleştirdi.
Geçmişte uzun yıllarda mevcut başkan Cengiz Çumralı ile omuz omuza yol yürüyen ve Çumralı'ya yapıldığını düşündüğü bir haksızlık sebebiyle partiden istifa edecek derecede Çumralı'yı destekleyen Orçun paylaşımında, "Değerli arkadaşlarım; önce herkese sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Ayrıca yeni binanız hayırlı uğurlu olsun. Hatta ilk seçimde kazanan partinin seçim bürosu olsun. Biz partimizi 1998 yılında Baykal sayesinde baraj altında kalmışken Sayın Çumralı ile yola beraber rahmetli eczacı Rıza’nın üst katındaki küçücük odada, bir kırık sandalyede devraldık. Üç yıllık kirası da ödenmemiş. Bizden önceki ilçe başkanımıza sorduğumuzda orası kiralıkmış dedi. İlçede 4. partiydik. Esamemiz okunmuyordu. Parti baraj altında kaldığından, orman dairesinden sonra çelenk koyuyordum. Tabela partisiydik, adı var, kendi yok. Bir tek belediye meclis üyemiz yoktu. Yazsak kitap olur. Gerisini Sayın Çumralı anlatsın. Sonra önce, düzgün, saygın, çalışkan bir yönetim kurduk. Köy, belde örgütleri, kadın ve gençlik kollarımızı kurduk. Peşinden merkezimizle, beldelerle, köylerle, çevresi olan sevilen, sayılan insanları, partimize kazandırdık. Partiyi, işçi, köylü, çiftçi, esnaf, memur, yani gerçek halkımızla buluşturduk. Gecemizi, gündüzümüze kattık. Çalmadık kapı, gitmedik köy, mahalle, belde, kahve, esnaf bırakmadık. Bu çılgın çalışmalarımızın sonunda Karacasu’da iktidar geldi. 10 yılda iktidarda kaldık. Karacasu’nun aklından geçmeyen hizmetleri yaptık. Son seçimde beceriksizliğimiz yüzünden, iktidarı, altın tepsi içinde muhalefete teslim ettik" dedi.

PARTİ DAYANIŞMASINA DİKKAT ÇEKTİ


Sözlerini sürdüren Orçun, "Bütün bunları neden yazdım? Dost acı söyler. Partinin 1998’de bizim devraldığımız, kırık sandalyeye doğru gittiğini görüyorum. Nasıl mı dinleyin. Elinizde, pırıl pırıl 4 meclis üyeniz var ama sizin onlarla olması gerektiğini gibi bir irtibatınız yok. 10 yıllık hizmet sonucu yapılan sayısı binleri bulan hizmetler var ama sizin onlara hiç sahip çıkma, halk anlatma çabanız yok. Elin yabancısı gelmiş 10 yılda hiçbir şey yapmamışsınız diye bangır bangır bağırıyor. Ne ilçe başkanından ne eski başkandan tık yok. Bilmiyorsanız ben size bir liste yapıp göndereyim. İnternet sitesinde dişe kavuğa dokunur hiçbir etkinlik faaliyet yok. İnternet sitenizde 9 Nisan’da Sayın Nail Kurt’un yaptığı basın toplantısı var ama kendi meclis üyeniz Sayın Erdinç Gümüş’ün yaptığı 2 basın toplantısının hiçbiri yok. Geçtim onu kendi meclis üyemizin Karacasu Haber sayfasında yayımlanan basın toplantılarına, ne ilçe başkanının ne yönetiminin ne de parti üyelerinin yorumu, beğenisi, teşekkür bile yok" ifadelerini kullandı.

"DELİ DUMRUL GİBİ ÇALIŞMAK GEREK"


"Bu gittiğiniz yol yol değil" değil diyerek eleştirilerini sürdüren Orçun'un yazısı, "Elinizdekinin değerini kaybedince anlayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak. Mesela Meclis üyelerimiz 2021 yılı için belediyedeki muhtelif komisyonlarda görev aldı. Elinize bir çiçek bir çikolata vs alıp gidip hiç kutladınız mı? Başarı dilediniz mi? Sahip çıktınız mı? Meclis üyesi Sayın Erdinç Gümüş’ün son basın toplantısı Karacasu Haber sitesinde 10 binin üzerinde tıklanıyor ama sizden tık yok. Doğrusu bu sitede yayınlanmasıdır. Dost tavsiyesi elinizdekinin kıymetini bilin. Yeniden iktidar olmak istiyorsanız birbirinizle sıkıca sarılın. Sahip çıkın. Kendinize güvenin. Kılavuza ihtiyacınız yok. Partinin 1998-2009 yılları arasında Deli Dumrul çalışmalarının canlı örneği başınızda. Sayın Çumralı. O size anlatır Esen kalın" şeklinde sona erdi.

ÇUMRALI: "SAYGI DUYUYORUM"


Orçun'un getirdiği eleştiriler hakkında görüşleri sorulan Cengiz Çumralı, "Sayın Fevzi Orçun'un eleştirilerine katılmamakla beraber görüşlerine saygı duyuyorum. Karacasu'da partimizi kimseyi ayırmadan söylüyorum tüm ekip arkadaşlarımızla getirdiğimiz nokta ortada. Bu parti için emek vermiş ve vermekte olan herkes elini taşın altına sonuna kadar koymuştur ve koymaktadır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. İlçemizde son seçimleri kaybetmiş olabiliriz ama tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de partimiz dimdik ayaktadır. Genel seçimlerde ilçe olarak en güçlü desteği vermek, ilçemizde yeniden iktidarı almak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bunun böyle bilinmesini isterim" dedi.