Aydın’ın Çine ilçesinde İYİ Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasından uygulanacak olan tam kapanmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İktidarın bu süreçte esnaf ve vatandaşa destek olması gerektiğini savunan İYİ Partili Bozkurt, “Lebalep AK Parti kongreleri bittiğinden sağlık için tam kapanma ve evde kalma kararı mecburiyetten alındı” ifadelerini kullandı. Bozkurt, “Esnafımızın, bütün vatandaşlarımızın devlet tarafından desteklenmesi hükümetimizin bir vazifesi değil midir? Vatandaş ne yiyip ne içecek, iktidar bu süreçte vatandaşına kredi değil karşılıksız destek vermeli değil midir?” diye konuştu.

“PARALAR NEREDE?”


Başkan Bozkurt, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bugüne kadar tam kapanmaya geçen bütün ülkeler tam kapanma süresince vatandaşına vereceği destek paketlerini de tam kapanmayla beraber açıklamışlar fakat cennet vatanımızı güzel ülkemizi 18 yıldır yöneten AKP iktidarı bunca yıl her türlü vergisini ödeyen esnafın kredi taksitlerini, kredi kartı ödemelerini, Bağ-Kur’unu, çekini, senedini, kirasını, elektrik, su giderlerini de tam kapanmaya mı dahil etmiştir, soruyoruz? 128 milyar dolar nerede, esnafın bunca yıl ödediği vergiler nerede, imar affından gelen onca paralar nerede? Bedelli askerlikten gelen paralar nerede? Cumhuriyet’in ilanından sonra kurulan bütün fabrikalar ve orman arazilerinin satışı ile özelleştirmelerden gelen paralar nerede?”

“PARALARI HARCADINIZ”


Başkan Bozkurt konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu saydığımız gelirlerin bir kısmını böylesi günler için ayırsaydınız en azından halkımız biraz da olsa nefes alırdı desek de siz böylesi günler için bırakın para ayırmayı Merkez Bankası’nda şimdiye kadar biriktirilmiş kefen parası tabir edilen paraları bile harcadınız. Zincir marketler, fabrikalar açık, küçük esnaf kapalı bunun adı tam kapanma mı yoksa garibanı kapatma mı? Böylesi bir ortamda esnafın maddi yükünü hafifletmeyecekseniz iflas ettikten sonra arkasından hayır yemeğimi dağıtacaksınız?”