İlçede uzun yıllardır hayvancılık yapan Zeki Yavuz, “Önceden Karacasu’nun pazarı İzmir’de de duyuluyordu, Uşak’ta da duyuluyordu. İstanbul’da da duyuluyordu. Artık Karacasu pazarının adı kalmadı. Esnaflar dahi gelmez oldu” dedi. 30 yıldır Nazilli’den Karacasu’ya gelip hayvan satan Medine Görgülü de, “Eski yeri çarşıya yakındı. Gelen giden daha çok oluyordu. Arabası olan var olmayan var. Sadece kurban pazarı için burası açılsa yılın 11 ayı eski yer devam etse bizler için daha olumlu olurdu” dedi.

"VATANDAŞ BURAYA GELMİYOR"

Hayvan pazarının çarşıya uzak olmasının kendilerini olumsuz etkilediği ifade eden pazarcılar uzaklık kadar bu pazar yerinin bakımsızlığından dert yandılar. Medeni Görgülü isimli hayvan satıcısı, “Hayvan pazarına bir çeki düzen verilsin. Koşullar çok kötü. Çatılar alçak. Yarın bir gün sıcak olduğunda insanlar burada duramaz. Bu taşların ne işi var burada? Bunları kaldırmalarını bekliyoruz. Biz her hafta geliyoruz buraya. Sorun hepimizin sorunu. Köylü buraya gelmiyor. Şehre yakın olsa daha olumlu olur. Gelen giden olur. Hayvan pazarını ve hayvancılığı öldürmesinler. Vatandaş kurbandan kurbana geliyor. Kimse çıkmıyor buraya. Arabası olan var olmayan var. Sadece satıcılar geliyor. Ayak altında olduğundan hareketli geçiyordu” dedi.

"BAŞKANIMIZDAN BURAYA ÇEKİ DÜZEN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Sözlerini sürdüren Görgülü, “Eski hayvan pazarı daha iyiydi. En azından insanları görüyorduk, insanlar gelip gidiyordu. Hareketli geçiyordu pazar. Başkanımızdan rica ediyoruz. Buraya çeki düzen verilsin. Başkanımızın belki haberi yoktur bu durumdan. Bunlara bir el atılsın. O kadar boş yer var bu taşlar neden konulmuş buraya? Çarşıda almayacak olsa bir hayvan pazarına giren olunca bir hareket oluyordu. Burada tuvaletler kötü. Bir çay ocağı olabilir burada” ifadelerini kullandı.

“KARACASU HAYVAN PAZARINI BİTİRDİLER”

Zeki Yavuz ise, “Şu taşlar buraya konulalı bir ayı geçti. Araba girecek ama giremiyor. Hayvan inecek ama inemiyor. Yapılan işçilikler belli. Kapılar kırık. Arabası olmayan gelmiyor buraya. Buraya bir iki alıcı bir de esnaflar geliyor. Aşağıda birkaç kotura kalsaydı burası sadece kurban pazarında kullanılsaydı daha iyi olurdu. Aşağısı daha iyiydi. Karacasu’nun pazarı öldü. Önceden Karacasu’nun pazarı İzmir’de de duyuluyordu, Uşak’ta da duyuluyordu. İstanbul’da da duyuluyordu. Artık Karacasu pazarının adı kalmadı. Esnaflar dahi gelmez oldu” dedi. Veli Özer isimli hayvancı da hayvan pazarında şartların kötü olduğunu ifade edip, “Eski yeri daha iyiydi” şeklinde konuştu.