Aydın’da çalışmalarını sürdüren İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Sağlığım Aydın’ dergisinin üçüncü sayısında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Açıkgöz, sağlık çalışanı olmanın hayatın en zor mesleklerinden biri olduğunu söyledi.

“HATAYI ASLA KABUL ETMEZ”


Sağlık çalışanı olmanın zor olduğunu özellikle Covid-19 pandemisi ile bir kez daha hep birlikte gördüklerini kaydeden İl Sağlık Müdürü Açıkgöz, “Yaptığımız işin ehemmiyetini ve omzumuzdaki yükün ağırlığını bizler sağlık profesyonelleri olarak her zaman hissettik ve bu farkındalık ile görevlerimizi yerine getirdik. Ancak, Covid-19 pandemisi sağlık ve sağlık çalışanlarını tüm dünyanın gündemine öyle bir taşıdı ki, sağlık olmadan hayatın durduğunu gördük. Sağlık öyle bir alandır ki, hatayı asla kabul etmez. Diğer mesleklerde olduğu gibi mesai bitince kalan işime yarın devam ederim ya da bugün evden çalışayım diyemezsiniz. Çünkü, bizim işimiz insan hayatı üzerinedir. En küçük hatamız sonucu, kaybedeceğimiz annemiz, babamız, kardeşimiz, eşimiz, çocuklarımız veya dostumuzdur. Birinin yerine diğerini koyamayız.” diye konuştu.

“TEMİZLİK, MASKE VE MESAFE KURALLARINI UNUTMAYALIM”


Sağlık çalışanının görevinin sadece hastalara ilaç vermekle bitmediğini dile getiren Açıkgöz,
“Onlara sadece ilaç vermek ile işimiz bitmez. Birebir sevgimizi, şefkatimizi vermemiz, yeri geldiğinde elini tutmamız, yeri geldiğinde omzumuzda ağlamalarına izin vermemiz, yeri geldiğinde birlikte gülebilmemiz gerekir. O yüzdendir ki, yedi yirmi dört sağlık kurumlarımızda sahada görev yapan tüm sağlık profesyonellerimiz görevlerini her zaman sadece meslek olarak değil, aynı zamanda sosyal destek veren abi, abla, kardeş gibi yerine getirmek için tüm çaba ve gayretlerini göstermekte, yeri geldiğinde kendi ailelerine yorgunluktan sunamadıkları sevgi ve şefkati sizlere sunmak için büyük gayret harcamaktadırlar. Bu emeklerin karşılığını ne yapsak ödeyemesek de geçtiğimiz günlerde buruk olarak kutladığımız 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile tüm sağlık profesyonellerimizin bayramlarını kutlar, kutsal görevlerini her türlü zorluğa karşı yerine getirmekten asla yılmadıkları için her birine tek tek şükranlarımızı sunar, saygıyla selamlarız. Görevi başında ebediyete intikal eden tüm sağlık çalışanlarımızı da saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Açıkgöz, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Ne kadar buruk ve zor günler geçirsek de bizler sizlere hizmet sunmaktan asla yılmayacağımız bir orduya sahibiz. Övgülerin çoğunu sahada aktif olarak görev yapan profesyonellerimiz hak etse de bizler de arka planda onların ihtiyaçlarını karşılamak ve halkımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere müdürlüğümüzde görevlerimizi en iyi şekilde sunma gayreti içerisindeyiz. Temizlik, maske ve mesafe kuralını lütfen unutmayınız.”