İngiltere'nin 17 Mayıs tarihinden itibaren vatandaşlarına uluslararası seyahat serbestisi getireceğini açıklamasından sonra Türkiye, turizm için güvenli ülke olma yolunda tedbirlerini alıyor.

TÜM SAĞLIK TEDBİRLERİ ALINDI


Başta Kuşadası olmak üzere Ege Bölgesi’ne Dalaman ve Bodrum hava alanlarından yurt dışı uçakların inişleri başladı. Kuşadası merkezli Peninsula Tours, Polonya'dan gelen ilk misafirlerini Bodrum havaalanında çiçeklerle karşıladı. Yaklaşık 300'e yakın turist Ege Bölgesi'ndeki otellere dağıtılırken, bundan Kuşadası da nasibini aldı. Peninsula Tours Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, olumsuz geçen 2020 yılından sonra 2021 yılına umutla baktıklarını, yakın zamanda Ukrayna'dan da mayıs başı itibariyle ülkemize giriş yapılıcağını, Doğu Avrupa ülkelerinden ülkemize turistlerin gelmeye başladığını, bunların çoğunun kendi araçlarıyla ülkeye giriş yaptığını aktardı.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ


Çiçek, "Türkiye yurt dışından getirdiği yabancı misafirlere, gerekse yurt dışına gönderdiği Türk misafirlere sağlamış olduğu kusursuz hizmetle 33 yıl boyunca birçok başarıya imza atttı. İngiltere'nin de mayıs ayı ortasında yurt dışı seyahatlerine açacağını belirtmesi de turizmcilerin umudunu arttırdı, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı ve Dışişleri Bakanı'nın Rusya'ya yapacakları ziyaretin turizmciler açısından çok önemli olduğu turizm sektörünün geçen yılın tecrübeleri ile bu yıla daha sıkı hazırlandığını, koronavirüsle mücadelede aşılamanın yaygınlaşması ile rezervasyonlar da artışların yaşanacağını umuyoruz. Türkiye'deki otellerin Kültür ve Turizm Bakanlığının sağlık turizmi sertifikasına göre hazırlıklarını yaptılar. Misafirlerimizin huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Zaten oteller, yıllardır sağlık ve hijyen kurallarına uygun çalışmalar yapan, bu durumda en deneyimli ve en hazırlıklı sektör oldu. Konaklayacak kişilere otel girişlerinde ateş ölçümü yapılarak bunların kayıtlarını tutulacak. Sosyal mesafe uyarısı her yerde olacak. 1,5 metrelik sosyal mesafe, havuzda, plajda ve restoranlarda olacak. Personelimizin de bütün kayıtları tutuluyor. İşe başlamadan önceki sağlık geçmişlerine bakıyoruz. Düzenli şekilde takip edilecek. Denetimleri de düzenli olarak yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yakın iş birliği içerisinde tesislerimizi hazırladık ve pandemi dolayısıyla personel de eğitim aldı" ifadelerini kullandı. Çiçek, 2021 yılının tüm turizm paydaşlarına hayırlı olmasını diledi.