Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun kendisini görevden aldırmaya ve partisini dizayn etmeye çalıştığı ile partisinin ilçe başkanları ile görüşmek istemediği iddialarıyla gündeme gelen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, parti Genel Merkezi'ne çağrılmıştı. Ankara'da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun ile görüşmesinin ardından Aydın'a dönen Başkan Demirci, yazılı açıklama yaptı. Çerçioğlu ve ekibine yönelik kullandığı bazı cümlelerinin anlamının dışına çekildiğini, bazı cümlelerinin de gazetecilerin yüklediği anlamla vücut bulunduğunu iddia eden Demirci, CHP'nin de paydaşı olduğu Millet İttifakı'nın Aydın'da birlik ve beraberliğinin devam edeceğini söyledi.

"BELEDİYELERİ KAZANDIK"


İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, son dönemde kamuoyunu meşgul eden, Millet İttifakı ve kazanılan belediyelerle ilgili olarak yazılan, söylenen bir olay dahilinde, farklı boyutlara çekilmek istenen bir durumun yaşandığını dile getirdi. Millet İttifakı'nın sadece Aydın'da değil, tüm ülke genelinde özellikle de yerel seçimlerde bir ve beraber olarak başarı sağladığının altını çizen Demirci, "Başta Ankara, İstanbul olmak üzere birçok şehirde belediyeleri kazanmıştır. Bunun bir örneği de yaşadığımız şehir, gözbebeğimiz Aydın’dır. Birlikte yol yürüyüp, birlikte kazanılan belediyeler, Millet İttifakı bünyesinde ister İYİ Parti, ister Cumhuriyet Halk Partisi olsun Aydın’da yaşayan her bir vatandaşımızın hizmet alacağı ve bu hizmetten asla mahrum kalmayacağı anlayış ile hareket etmektedir. Bu bağlamda düşünüldüğünde ittifak belediyelerini kazanmak için akıttığımız ortak alın teri ve mücadeleler, kazandıktan sonra hangi partiye mensup olursa olsun, her bir vatandaşımıza hizmet götürmedeki sorumluluğumuzun da ortak olduğu anlamını taşımaktadır" dedi.

"SEVDAMIZ AYDIN'A FAYDA SAĞLAYACAĞIZ"


İYİ Parti'nin seçilmiş il ve ilçe başkanları ile yönetimlerinin, milletvekili, belediye başkanları ve meclis üyelerinin ülkenin en ağır koşullarının yaşandığı süreçte bir ve beraber olarak yoluna emin adımlarla devam edeceğini ifade eden Demirci, şunları kaydetti: "İl Başkanımız ve yöneticilerimizin başta Büyükşehir Belediyesi ile alakalı yapmış oldukları açıklamalar kesinlikle birlikte yol yürümenin sorumluluğun da ortak olduğu ve halka hizmetin ulaşılabilirliği ön planda tutularak yapılma arzusu taşımasına rağmen, bazı cümleler anlam dışına çekilmiş, bazı cümleler de gazeteci arkadaşların yüklediği anlam ile vücut bulmuştur. Üzerinde durulması gereken husus Millet İttifakı’nın ülkemizde birlik ve beraberliğin, ilimizde de aynı kararlılık ve azimle devam ettiğidir. İYİ Parti olarak tarafımızca yapılan belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizin açıklamaları da il başkanlığımızca demokrasi açısından bir değer olarak görülmektedir. Bu bağlamda öncelikli olarak İl Başkanlığımızca İlçe Başkan ve Meclis üyelerimizle bir araya gelerek konuyu tüm detayları ile ele aldıktan sonra Millet İttifakı’mızın paydaşı Cumhuriyet Halk Partisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya gelerek sevdamız Aydın’ımıza hep birlikte daha nasıl fayda sağlayabileceğimizi görüşeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."