AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ve “ Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz” şeklinde ifadenin yer aldığı dilekçenin basında yer almasından dolayı oluşan tepkilerden sonra Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık bir basın açıklaması yaptı. Nazilli Sümer Mahalle Muhtarlığında yapılan açıklamaya Başkan Açık’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Sümer Mahalle Muhtarı Erdoğan Dilbaz, Çapahasan Mahalle Muhtarı Mustafa Karaburun, Yeşil Mahalle Muhtarı Şenol Öztürk, Aydoğdu Mahalle Muhtarı Ümit Öncü, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Uludağ katıldı. 

“MUHTARLAR DERNEĞİ OLARAK DİMDİK AYAKTAYIZ”

Bu gelişmelerin muhtarların birlik beraberliğini parçalanmaya yönelik çalışma olduğunu dile getirilen açıklamada Başkan Zeki Açık, “Nazilli Muhtarlar Derneği olarak çekişmeli bir seçim yaptık. Seçimin kazanını tüm muhtarlarımız oldu. Birlik ve beraberlik mesajını verdik. Ancak gerek seçim çalışması içerisinde gerekse sonrasında bazı gelişmeler gösterdi ki muhtarlarımızı birlik beraberliğini parçalanmaya çalışıldığını gördük. Muhtarlar derneği olarak dimdik ayaktayız. AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un derneğimize yapmış olduğu ziyaretinde muhtarlarımızdan gelen taleple dilekçeler yazılıp valiliğe iletmemize yardımcı olacağı söyledi. Dilekçeler talep üzerine yazılmıştır. Hiç kimse tarafından yazdırılmamıştır ve baskı yapılmamıştır. Asla art niyetli değiliz bu mümkünde değildir. Biz muhtarlar mahallemizce seçilmiş olan ve tek amacımız mahallelerimizde hizmet etmektir. Başka konular bizi ilgilendirmez.” dedi.

“ATTIĞIM İMZANIN ARKASINDAYIM”

'Hakkımızda çıkan dedikoduları şiddetle kınıyoruz' diyen Başkan Açık, “Yazılan dilekçeler 50 muhtarımızın talepleri üzerine yazılmıştır. Kimsenin üzerine atılacak bir konu değildir. Attığım imzanın arkasındayım. Biz valimizden yardım istedik. Biz hizmet almadığımız için bu duruma düştük. Ben bu durumun maksatlı yapıldığını düşünüyorum. Çoğu muhtarlarımızın dilekçesi elimize geçmedi. Bu dilekçe sadece muhtarlarımız yazmıştır, ancak AK Parti İlçe Başkanımızın yazdırması durumu söz konusu değildir” ifade etti.  Muhtarlar açıklamanın sonunda toplanabilecekleri yerleri olmadığı için bu sıkıntıların yaşandığını ve bir an önce Nazilli Muhtarlar Derneği binasının Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’dan çözülmesini istediler.