YİKOB ve kırsal kalkınma destekleriyle ilgili olduğunu düşünülerek Aydın Valiliği’ne verilmek üzere bazı mahalle muhtarlarına imza attırıldığı iddia edilen dilekçe, ilçede kriz yarattı. Muhtarların güven çerçevesinde okumadan imzaladığı dilekçede Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ‘hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz’ şeklinde ifade yer aldığı dilekçenin AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak tarafından kaleme alındığı iddia edilmişti. Dilekçeyi imzalayan bazı muhtarların ise durumu öğrendikten sonra isyan ederek imzalarını geri çektiği öğrenilmişti.

CHP’DEN SERT TEPKİ


Muhtarlar üzerinden siyasi algı oluşturulmak istendiğini söyleyen CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin; “AKP Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak tarafından hazırlatıldığı iddia edilen “Aydın Büyükşehir ve Nazilli Belediyesinden hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz” şeklindeki ifadenin yer aldığı dilekçeleri, değerli muhtarlarımızın dikkati ve feraseti sayesinde, imzalamayarak ve okumadan imzaladıklarını geri çekerek, oluşturulmak istenen algı ve siyasi oyun bozulmuştur.”

“HALKIMIZIN SİYASİ AYAK OYUNLARINA TAHAMMÜLÜ YOK”


Muhtarların seçildiği mahallelerin mülki amiri olduğunu ifade eden Alptekin; “Seçilmiş oldukları mahallede en iyi hizmeti verebilmek aşkıyla herhangi bir siyasi kişi veya partiye biat etmeden görevlerini yerine getirmeye çalışan devlet görevlileridir. Muhtarlarımız hiçbir siyasi gücün etkisinde kalmaksızın hizmet ederler. Tek gayeleri hizmet olan muhtarlarımızı hiç kimse siyasi emellerine, hedeflerine ve çıkarlarına alet edemez. Halkımızın bu tür siyasi ayak oyunlarına ve kumpaslara tahammülü yoktur.”

“NASIL OLURDA KOLTUKLARIMIZI KAYBETMEYİZ DERDİNE DÜŞMÜŞLER”


Aydın ve Nazilli halkının gereken cevabı sandıkta vereceğine inandığını söyleyen CHP’li Serdar Alptekin; “Açlık ve sefalet içinde, yarınını görmeksizin, kaderine terk edilmiş esnafın, çiftçinin, işçinin, emeklinin, memurun ve tüm emekçilerin hatırını bile sormaya çekinen iktidar sahipleri, artık, vatandaşa nasıl hizmet ederiz diye çalışmak yerine, iktidar tarafından karşılarına çıkarılan tüm zorluklara ve engellemelere rağmen, halkına en iyi hizmeti nasıl verebiliriz yarışına giren Aydın Büyükşehir ve Nazilli belediyelerimizi, bu tür ayak oyunlarıyla, nasıl olurda itibarsızlaştırırız, nasıl olurda koltuklarımızı kaybetmeyiz derdine düşmüşlerdir. Her ne olursa olsun Aydın ve Nazilli halkı bu tür oyunları bozacak ve ilk seçimlerde her zaman olduğu gibi sandığa giderek gerekli cevabı verecektir” dedi.

AK PARTİ’YE TAVSİYEDE BULUNDU


Tarafsız hizmet vermeye devam edileceğini vurgulayan Alptekin; “Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak naçizane fikrimiz, her ne kadar beceremesenizde, bu tür ayak oyunları ve kumpaslarla siyasi geleceğinizi düşünmek yerine, halkımızın içine girerek, onların sorunlarını dinleyip çözüm üretmeniz sizin lehinize olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarafsız görev yapmaya çalışan tüm muhtarlarımızın arkasında olmaya ve onlara tüm gücümüz ile destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.