Nazilli’de, Aydın Valiliği’ne verilmek üzere bazı muhtarlara imza attırıldığı iddia edilen dilekçe, ilçede kriz yarattı. YİKOB ve kırsal kalkınma destekleriyle ilgili olduğunu düşünerek bazı muhtarların okumadan imzaladığı dilekçede Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ‘hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz’ şeklinde ifade yer aldığı ve dilekçeyi imzalayan bazı muhtarların durumu öğrendikten sonra isyan ederek imzalarını geri çektiği iddia edildi. Yaşananların ortaya çıkması üzerine, bazı muhtarların da duruma tepki gösterdiği ve imzalarını geri çekeceği bilgisine ulaşıldı.

DİLEKÇEYİ AK PARTİ NAZİLLİ İLÇE BAŞKANI HAZIRLATMIŞ


AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un geçtiğimiz hafta içerisinde Nazilli ziyareti kapsamında muhtarlarla bir araya gelmesinin ardından muhtarlara hizmet konusunda talepleri olup olmadığını sorduğu ve isterlerse Aydın Valisi ile görüştürebileceğini ifade ettiği öğrenildi. Milletvekili Yavuz’un mahalle muhtarlarından, Valilikten randevu için dilekçe istediği, bu hususta da AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın kendilerine yardımcı olabileceğini söylediği iddia edildi. Bunun üzerine AK Parti Nazilli İlçe Binasına giderek, Başkan Abak’ın hazırladığı 2 adet dilekçeyi alan muhtarlar, ardından iki dilekçeden birini okumadan imzalamaya başladı. Muhtarlar, prosedür gereği dilekçelerin alındığını düşünürken, olayın farkına varan bazı muhtarlar ise, “Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz” şeklinde ifadenin yer aldığı dilekçeyi imzalamayarak duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine okumadan dilekçeyi imzalayan diğer bazı muhtarlar da imzalarını geri çekti.

“SİYASİ OYUNUN İÇİNE DÜŞTÜK”


Yaşanan olayın ardından bugün Sümer Mahalle Muhtarlığı’nda toplanan Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık ve yönetim kurulu üyeleri durumu masaya yatırdı. Siyasi bir oyunun içine düştüğünü belirten muhtarlar, “Bize AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak tarafından 2 dilekçe verildi. Dilekçenin birini okuduk herhangi bir sıkıntılı durum yoktu. İkinci dilekçe de aynı cümlelerle başladığı için sonuna kadar okumadık. Yazının sonunda, “Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz” şeklinde ifade yer alıyormuş. Biz bu ifadeyi okumuş olsak asla imzalamazdık. İmzalamayan, okuyan arkadaşlar bizi uyardı. İmzalayanlar da imzasını geri çekti. Siyasi bir oyunun içine çekilmeye çalışıldık. Bu oyun bozuldu” şeklinde konuştu.
AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın muhtarların imzalaması için hazırlattığı dilekçede, “Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet almakta ciddi sıkıntı çekiyoruz” şeklinde ifadenin yer alması akıllara, “Muhtarları belediye başkanlarıyla karşı karşıya mı getirmek istiyor?” sorusunu getirdi.