MHP’li Başkan Hasan Eren, bir ay önce böbrek hastalığına yakalanarak Aydın Devlet Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı. Durumu kötüye giden, diyalize bağlı yaşama tehlikesiyle karşı karşıya kalan Başkan Eren’e doktorları tarafından böbrek nakli yapılması gerektiği söylendi. Eşinin tedavisinin tüm süreçlerinde yanında olan 45 yaşındaki Sevinç Eren, 25 yıllık hayat arkadaşına böbreğini vermeyi teklif etti. Antalya’da özel bir hastaneye başvuran çifte gerekli tetkikler yapıldıktan sonra operasyon için hiçbir engelin olmadığı görüldü. 23 Nisan’da doktorlarından oluşan ameliyat ekibi, çiftin nakil operasyonunu gerçekleştirdi. Başarılı geçen operasyon sonrası 2 kızları olan çift, servise alındı.

ALICIK YALNIZ BIRAKMADI


MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, eşinden böbrek nakli alarak hayata tutunan dava arkadaşını hastanede yalnız bırakmadı. 3 gündür hastanede MHP’li Eren çiftine moral desteği veren Alıcık, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Başkan Eren’in en kısa zamanda sağlığına kavuşarak görevine döneceğini ümit ettiğini belirten Alıcık, “Başkanımız, ülküdaşımız, dava arkadaşımız Hasan Eren, bir aydır böbrek rahatsızlığı yaşıyordu. Bu nedenle eşinden kendisine böbrek nakli yapıldı. Biz de 3 gün boyunca hastanede onlar için dua ettik, moral desteği verdik. İnşallah eşiyle birlikte Hasan başkanımız bir an önce sağlığına kavuşup aramıza yeniden dönecek” dedi.

ORGAN NAKLİNDE İLERİ SEVİYEYE GELMİŞİZ


Organ naklinin de önemine dikkat çeken Başkan Alıcık, “ Türkiye gerçekten organ nakli konusunda çok ileri seviyeye gelmiş. Burada bir günde 4 organ nakli gerçekleştiğine şahit oldum. Organ bağışının öneminin de farkına varmış olduk. Organ bağışı hayat kurtarır. Vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaları çağrısında bulunuyorum” diye konuştu.