'Sarmaşık' gelir kapısı oldu

Koronavirüs salgını ile birlikte şoförlük işine son verilen Germencikli Mehmet Kuru'nun, doğada kendiliğinden yetişen sarmaşıklar, gelir kapısı oldu. Dağlardan topladığı sarmaşıkları vatandaşlara satan Kuru, sarmaşıkların satışından elde ettiği gelirle de ailesinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Emrah Dinçer
Emrah Dinçer Tüm Haberleri
Haber albümü için resme tıklayın

Turizm merkezlerinde yıllardır şoförlük yapan ve koronavirüs salgını ile birlikte işine son verilen 43 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Mehmet Kuru, yaklaşık 22 yıllık şoförlük mesleğinin ardından, çocukluk yıllarında anne ve babasından öğrendiği çiftçilik işlerini yeniden yapmaya başladı. 2 yıldır çiftçilerin bağ, bahçe ve tarlalarında günlük yevmiye karşılığında çalışan Kuru, yaklaşık 2 aydır da sarmaşık satışına yöneldi. Yemeği yapılan ve doğada kendiliğinden yetişen sarmaşıklar, Kuru'nun gelir kaynağı oldu. Tarım işi olmadığı zamanlarda, binbir emekle dağlardan topladığı sarmaşıkları vatandaşlara satan Kuru, elde ettiği geliri de ailesinin ihtiyaçlarını karşılamakta kullanıyor.

“AİLEM İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYDIM”


Ailesi ile birlikte Germencik'in Yeni Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Kuru, yıllarca turizm merkezlerinde şoför olarak çalıştığını belirterek, "Koronavirüs salgını, turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Sektörde işler azalınca çalıştığım firma, işime son verdi. Ailemin geçimini sağlamak için çalışmak zorundaydım. Annemden, babamdan çocukken öğrendiğim, çiftçilik işlerini yeniden yapmaya başladım. Yaklaşık 2 yıldır günlük yevmiye karşılığında bu işlerde çalışıyorum. İşin olmadığı zamanlarda da dağlardan sarmaşık topluyorum" ifadelerini kullandı.

“SARMAŞIK TOPLAMAK KOLAY DEĞİL”


Sarmaşıktan çok lezzetli yemek yapıldığını dile getiren Kuru, "Sarmaşık topladığımı duyan vatandaşlar, sipariş vermeye başladı. Ben de gelen siparişler üzerine dağlardan günlük olarak sarmaşık topluyorum. Topladığım sarmaşıkları vatandaşlarımıza evlerinde ulaştırıyorum. Satışından elde ettiğim para ile ailemin geçimini sağlıyorum. Sarmaşık doğada kendiliğinden yetişiyor ama toplaması kolay değil. Saatlerce dağlarda geziyorsun, yoruluyorsun, karşına yılan gibi tehlikeler de çıkabiliyor. Ama ne olursa olsun bu lezzeti tatmaya değer. Ay sonuna kadar sarmaşık olur diye düşünüyorum. Geç olmadan da tüm vatandaşlarımızı sarmaşık yemeye davet ediyorum" dedi.



23 Nis 2021 - 14:57 Aydin- Gündem

Muhabir Emrah Dinçer


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Aydın Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Aydin Markaları

Aydın Ses Gazetesi, Aydin ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (256) 213 16 50
Reklam bilgi


Anket Sitemizi nasıl buldunuz?