Turizm merkezlerinde yıllardır şoförlük yapan ve koronavirüs salgını ile birlikte işine son verilen 43 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Mehmet Kuru, yaklaşık 22 yıllık şoförlük mesleğinin ardından, çocukluk yıllarında anne ve babasından öğrendiği çiftçilik işlerini yeniden yapmaya başladı. 2 yıldır çiftçilerin bağ, bahçe ve tarlalarında günlük yevmiye karşılığında çalışan Kuru, yaklaşık 2 aydır da sarmaşık satışına yöneldi. Yemeği yapılan ve doğada kendiliğinden yetişen sarmaşıklar, Kuru'nun gelir kaynağı oldu. Tarım işi olmadığı zamanlarda, binbir emekle dağlardan topladığı sarmaşıkları vatandaşlara satan Kuru, elde ettiği geliri de ailesinin ihtiyaçlarını karşılamakta kullanıyor.

“AİLEM İÇİN ÇALIŞMAK ZORUNDAYDIM”


Ailesi ile birlikte Germencik'in Yeni Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Kuru, yıllarca turizm merkezlerinde şoför olarak çalıştığını belirterek, "Koronavirüs salgını, turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Sektörde işler azalınca çalıştığım firma, işime son verdi. Ailemin geçimini sağlamak için çalışmak zorundaydım. Annemden, babamdan çocukken öğrendiğim, çiftçilik işlerini yeniden yapmaya başladım. Yaklaşık 2 yıldır günlük yevmiye karşılığında bu işlerde çalışıyorum. İşin olmadığı zamanlarda da dağlardan sarmaşık topluyorum" ifadelerini kullandı.

“SARMAŞIK TOPLAMAK KOLAY DEĞİL”


Sarmaşıktan çok lezzetli yemek yapıldığını dile getiren Kuru, "Sarmaşık topladığımı duyan vatandaşlar, sipariş vermeye başladı. Ben de gelen siparişler üzerine dağlardan günlük olarak sarmaşık topluyorum. Topladığım sarmaşıkları vatandaşlarımıza evlerinde ulaştırıyorum. Satışından elde ettiğim para ile ailemin geçimini sağlıyorum. Sarmaşık doğada kendiliğinden yetişiyor ama toplaması kolay değil. Saatlerce dağlarda geziyorsun, yoruluyorsun, karşına yılan gibi tehlikeler de çıkabiliyor. Ama ne olursa olsun bu lezzeti tatmaya değer. Ay sonuna kadar sarmaşık olur diye düşünüyorum. Geç olmadan da tüm vatandaşlarımızı sarmaşık yemeye davet ediyorum" dedi.