Nazilli’de TBMM’nin kuruluşunun 101’inci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde çelenk sunumu gerçekleştirildi. İstasyon Meydanı’ndaki törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Serdar Güntaş, İlçe Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç, İlçe Emniyet Müdürü Korhan Özmenlikan, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Haktan Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Haluk Öztürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Ortaokulu’nun yaptığı program Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumu ile başladı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından ilçede bayram dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

“DÜNYADAKİ İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI”


Törende konuşan Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, devletin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yılını coşkuyla kutladıklarını dile getirdi. Şimşek, konuşmasının devamında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu "Egemenlik Kayıtsız şartsız Milletindir" sözleri ile tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Aziz Milletimizin büyük meclisine kavuştuğu, 23 Nisan 1920; "Egemenlik ulusundur" diyerek dünya liderlerine örnek olan Ulu Önder Atatürk'ün ülke bekasını çocuklara bıraktığı gündür. Atatürk, milli egemenlik yolunda canını vermeyi namus borcu olarak ifade ederken, 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak bırakmakla ileri görüşlülüğünü ortaya koymuştur. Çin'de ortaya çıkan, tüm dünyayı etkisine altına alan salgınının en kısa zamanda atlatılıp çocukların okullarında sevgi ve mutluluk ile dünya çocukları ile kucaklaştığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarına kavuşma dileklerimle hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

“ÇOCUKLARLA İLETİŞİMİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”


Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy da tören sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Koronavirüs nedeniyle kutlamaları geçen sene yapamamıştık. Bu sene de yine aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu güçlükleri yaşayanlardan biri de çocuklarımız. Bizler ebeveynler olarak pandeminin olumsuzluklarını fırsata çevirmenin gayreti içinde olmalıyız. Modern hayatın içerisinde eksikliğini hissettiğimiz çocuklarla iletişimimizi güçlendirerek onlara mutlu bireyler olduğunu hatırlatmalıyız. Bu günü çocuklarımıza Cumhuriyeti bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve gazilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.