Edinilen bilgiye göre; Almanya’da oturan İ.Y., Şubat 2021’de Didim’deki arsasını 900 bin Euro’ya sattı. Parasını hesabına yatıran şahıs Almanya’ya geri döndü. Olaydan bir ay sonra Mart ayında ise ilgili bankayı arayan bir şüpheli kendisini İ.Y. olarak tanıttı ve mobil bankacılıktaki telefon numarasını değiştirdi. Bankanın yeni numarayı tanımlamasının ardından mağdur İ.Y’nin hesabındaki 659.000 Euro’nun, 3 farklı ilde 4 farklı şahıs tarafından çekildiği tespit edildi. Şüphelilerin yaptıkları para çekiminin kamera görüntülerince tespit edilmesinin ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

ÇEKİLEN PARALARIN MİKTARLARI BELİRLENDİ


Yapılan çalışma neticesinde olayın şüphelilerinin emlak işi yapan H.K. ile İ.Y’nin hesabından 32.000 euro parayı çeken D.K., 1.150.000 TL parayı çeken A.A., 1.500.00 TL parayı çeken A.U., 750.000 TL parayı çeken M.U., K.G. ve M.Ç. isimli şahıslar oldukları tespit edildi.

3 İLDE OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Şahısların yakalanması için İzmir, Ordu ve Didim’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu, Ordu ilinde M.U., Didim’de K.G., H.K. ve M.Ç., İzmir’de ise A.U. adlı şahıslar yakalandı. Didim’de yakalanan H.K.’nin ikametinde 20.000 TL, K.G.'nin ikametinde 7500 TL paraya el konuldu. Yakalanan şüpheliler gözaltına alınırken, M.U., K.G. ve A.U. adli kontrol şartıyla, diğer şahıslar ise savcılık ifadesi sonrası serbest bırakıldı.