Erdinç Gümüş’ün Karacasululara seslendiği basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Muammer Yıldız, İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt, CHP Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kurt, CHP Kadın Kolları Başkanı Pınar Üvez ve Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Gencay da yer aldı. Son meclis toplantısında İmar Komisyonuna ve Belediye Meclis Başkan Birinci Vekilliğine seçilen Gümüş, Zeki İnal yönetimindeki belediyenin aşırı borçlanmasına dikkat çektiği açıklamalarında, “Bu derece borçlanmasının sonu iflastır” dedi. Son dönemde kamuoyunda geniş yer tutan yaylanın imara açılması projesi konusuna da değinen Gümüş, “Biz bu proje onay vermedik. Ardından çıkan haberleri okuyanlar, videoları izleyenler bizleri arayıp teşekkür etti. Biz Karacasu’nun faydasına olan konuların karşısında değiliz. Ama yaylalarımızın doğallığının bozulup beton yığını haline gelmesini istemiyoruz. Ranttan başka bir şey düşünmeyen ve asla bu çirkinliklere evet diyecek olan bu heyetin içinde olmak istemeyiz” dedi.

“ÜYELERİMİZİN BAŞINI ÖNÜNE EĞDİRMEYECEĞİM”

“Çok değerli Karacasulu hemşehrilerim hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” sözleriyle basın açıklamasına başlayan Gümüş, “Hepinizin bildiği gibi ilk basın toplantımı 25 Ekim 2020 tarihinde huzurlarınızda yaptım. Belediyemizin borçlanması, hesapsız kitapsız boşa harcanan paralar ve Nazilli'ye kaptırılan tescil konuları ile ilgili endişelerimi sizlerle paylaşmıştım. Bu yıl itibariyle sorumluluğum daha da arttı. 12 oyun 11’ini alarak İmar Komisyonuna ve Belediye Meclis Başkan Vekilliğine seçildim. Öncelikle bana güvenip oylarını vererek beni görevlere getiren meclis üyesi arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu görevlerin sorumluluğunun farkındayım. Huzurlarınızda ilan ediyorum ki görev sürem boyunca hiçbir meclis üyesi arkadaşımın başını öne eğdirmeyeceğim. Bana verdiğiniz bu görevleri canla başla layıkıyla yapacağım, size söz veriyorum” dedi.

BORÇLANMA KONUSU: “BU GİDİLEN YOL, YOL DEĞİL”

İlk olarak aşırı borçlanmadan bahsetmek istediğini ifade eden Gümüş, “Başkanımızın borçlanma isteği, hırsıyla çok daha büyük rakamlarla borçlanma talebinde bulunmadığı bir meclis toplantısı yoktur. Her dediğine evet dersek 5 yıl sonra Karacasu Belediyesi tarihinde olmadığı kadar büyük bir borç yüküyle karşı karşıya kalacak. O zaman kendisi nerede olacak bilen yok. Hepinizin bildiği gibi ben bir iş insanıyım. Karın-zararın, paranın nasıl kullanılacağını, nasıl harcanması gerektiğini bilirim. Bu tecrübeme binaen diyorum ki bu gidilen yol yol değil. Karşılıksız bu derece borçlanmanın sonu iflastır. Borç yapılmaz değil ama ödeyebileceğin borç yapılır. Bir belediye başkanının benden sonrası tufan anlayışıyla borçlanmak gibi lüksü yoktur” dedi.

“KOMİSYON RAPORUNUN OKUTULMAMASI BİR SKANDALDIR”

Denetleme Komisyonu raporu konusuna da değinen Gümüş, “Belediye Meclisimiz Nail Kurt bir basın toplantısı düzenledi. Ben de yeniden detaylara girmeyeceğim. Belediye meclisinde 4 komisyon üyemizin hazırladığı raporun okutulmaması tam bir skandaldır. Bundan sonraki Belediye Meclis Başkan Vekilliği sürecimde böyle bir rezalete asla izi vermeyeceğim. Sayın Nail Kurt hocamız bu konuyu ilgili mercilere taşıdı ve gerekli mücadeleyi veriyor. Biz de sonuna kadar bu mücadelenin yanında yer alacağız” ifadelerini kullandı.

“ORTAK AKILLA HAREKET EDİLMELİ”

İmar konusuna da uzun bir şekilde değinen Gümüş, yaylaya imar konusunda neyin yanında, neyin karşısında olduklarını tek tek açıkladı. Gümüş, “Biz bugüne kadar ilçemizin hayrına olan hiçbir konunun karşısında durmadık. Biz belediye hizmetleri yaparken asla particilik yapmadık, yapmayız. Bir tek şey düşünürüz o da Karacasu’nun menfaatidir. Yaylalarla ilgili projede bu projenin sadece belli bir yeri değil tamamını karşılamasını isteriz. Biri yerken biri bakmasın. Yapılan planlama bütün yayla sakinlerini tatmin etmeli. Onların görüşü bir toplantı düzenlenerek alınmalı ve kamuoyunun ortak görüşüne önem verilmeli” dedi.

“YAYLALARIMIZIN BETONLAŞMASINI İSTEMİYORUZ”

Sözlerini sürdüren Gümüş, “Bütün yaylalarımızın altyapısı olsun, yaylalarımızda elektrik, su, kanalizasyon, yol, otopark, ambulans hizmeti, çocuk oyun alanları gibi sosyal donatı alanlarının bulunmasını isteriz. Ekosistem bozulmasın. Endemik bitkiler yok edilmesin isteriz. Yapılan işlerden vatandaşların Allah razı olsun demesini isteriz. Yaylalarımızı ranta açıp betonlaşmasını istemeyiz. Altyapı olmadan sistemin taşıyamayacağı insanın o bölgeye yayılıp izdiham yaşanmasını istemeyiz. Yaylalarımızın doğallığının bozulup beton yığını haline gelmesini istemeyiz. Ranttan başka bir şey düşünmeyen ve asla bu çirkinlere evet diyecek olan bu heyetin içinde olmak istemeyiz. İlçemizin iyiliği için canımızı dişimize takmış çalışıyoruz. Bizlere güvenin, hepinize sevgi saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde sözlerini sonlandırdı.