İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’nin Aydinpost.com haber sitesi köşe yazarlarından Ahmet Gözen'e verdiği röportajın ardından Aydın siyasetinde kulisler hareketlenirken, İYİ Partililerin Özlem Çerçioğlu ve yakın ekibi tarafından haksızlıklara maruz kaldığı iddialarının gerçek olmadığı ise İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin tarafından ifade edildi. Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener arasında parti içi meseleler ya da İYİ Parti İl Başkanının görevden aldırılması konunda herhangi bir görüşme yaşanmamasına rağmen bir haber sitesinde ‘Meral Akşener’den Çerçioğlu’na demokrasi dersi’ başlığıyla yayımlanan görüşme iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

“MERAL HANIM İLE ÇERÇİOĞLU ARASINDA BÖYLE BİR GÖRÜŞME OLMADI”

Milletvekili Sezgin; “Çok net bir şey söyleyeceğim. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendi ile sayın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında bir görüşme olmamıştır. Olsaydı mutlaka haberdar olurdum ve bilgim dahilinde olurdu. Böyle bir görüşme olmamıştır. Ayrıca sayın Çerçioğlu'nun sayın Genel Başkanımıza bu tür taleplerde bulunmayacak kadar siyaseti bildiğini, siyasi birikime sahip olduğunu, bir partinin iç işlerine müdahale etme durumuna düşmeyeceğini tahmin ediyorum. Bugün basına yansıyan bu türde bir görüşme olmadığını kesinlikle ifade edebilirim” dedi.

“BU TÜR KONUŞMALARI TASVİP ETMİYORUM”

İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci’nin gazeteye verdiği mülakatın Millet İttifakı’na zarar verecek ifadeler sergilemesinin yanlış olduğunu vurgulayan Aydın Adnan Sezgin; “Biz Millet İttifakı’na önem arz ediyoruz. Millet İttifakı’nın da Aydın'da ciddi bir zemini olduğunu kanaatindeyiz. Bu tür bir zeminin zedelenmesini tasvip etmiyorum. Herkes Millet İttifakı’ndan vatandaşın beklentilerini uygun şekilde özenle Millet İttifakı’na bakmalı, yaklaşmalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU’NUN RANDEVUSUNU DEMİRCİ İPTAL ETMİŞ

‘17 ilçe başkanı ile bir çay bile içemedik’ sözlerinin de yanlış olduğunu savunan Sezgin; “Yanlış hatırlamıyorsam 1-2 Mart tarihinde sayın Özlem Çerçioğlu’nun ev sahipliğinde CHP İl Başkanı Ali Çankır ve İl Başkanımız Süleyman Demirci ile 17 İYİ Parti İlçe Başkanımızın katılacağı böyle bir randevu alınmıştı. Ama İl Başkanımızın bazı ilçe başkanlarıyla zorunlu bir Ankara programı nedeniyle ertelenmişti. Bu söylem de maalesef doğru değil” ifadelerini kullandı.

“BU TARZ BİR DEĞERLENDİRMEMİZ OLMADI”

İl Başkanı Süleyman Demirci ile sürekli irtibat halinde olduklarını ancak böyle bir görüşme içeriğiyle ilgili bilgisi olmadığını dile getiren İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin; “Açıkçası biz devamlı temas halindeyiz. Bu açıklamalardan sonra böyle bir görüşmemiz ve karşılıklı bir değerlendirmemiz olmadı” dedi.

DEMİRCİ’YE DİSİPLİN YOLU GÖRÜNDÜ

İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci’nin açıklamalarını değerlendirmekten kaçınan ve konunun Genel Merkez düzeyinde olduğunu savunan Sezgin, “Demirci’ye Disiplin yolu görünüyor mu?” sorusuna ise; “Bu konu Genel Merkezin kararına bağlı bir şey. Burada ucu Millet İttifakı’na dokunan bir konu olduğu için genel merkez de bu sizin söylediğiniz iklimi değerlendirmeye tabi tutacaktır. Ben genel merkezin bu konudaki kararının öncesinde bir açıklama yapamam. Kendimi genel merkezin yerine koymak istemem. Yani genel başkan yardımcılığı görevinde olsaydım dahi benim alanıma girmediği için bu konuda herhangi bir ifadede bulunmazdım” yanıtını vererek İYİ Parti Genel Merkezi’nde Demirci için özel bir toplantı olacağının imasında bulundu.