2017 yılında Ses Gazetesinin, "DSİ'nin geçemediği köprüden her gün onlarca insan geçiyor” başlığı ile yıkılacağı uyarısında bulunduğu 60 yıllık köprü, yaşanan şiddetli yağışların ardından bir süre sonra yıkıldı. 4 seneden bu yana bu köprünün yapılması için girişimlerde bulunan mahalle halkı bu çabasının karşılığını henüz alamadı. 9 Eylül 2019 tarihinde Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, YİKOB yetkilileriyle geldiği alanda inceleme yapmış, "Bir çözüm bulmaya çalışacağız" demişti. Aradan geçen süre zarfında yapılan incelemeler sonucu yapılacak köprünün maliyeti 2 milyonu bulunca bu proje askıya alındı.

60 YIL ÖNCE YAPILAN BUGÜN YAPILAMADI

O günden bu yana vatandaşlar kendi imkanlarıyla ancak yaya olarak geçilebilecek ahşap malzemenin de kullanıldığı asma bir köprü inşa etti. Geçtiğimiz günlerde bölgeyi bir diğer Aydın Milletvekilli Metin Yavuz ziyaret ederken, vatandaşlar, "Köprü maliyetli diyorsunuz. O zaman çayın yönünü değiştirseniz, köprüye de gerek kalmayabilir" önerisi getirdi. 60 yıl önceki şartlarda yapılabilen ve 60 yıl dayanan köprünün bugünkü teknolojik şartlarda yapılamaması yapılacak olanın da maliyetinin yüksek olması düşündürücü bulunurken vatandaşlar, "Çözüm bulunsun da nasıl bulunursa bulunsun" diyerek bir kere daha taleplerini dile getirdi.

4 YILDIR BEKLİYORLAR

Karacasu’ya bağlı Yaylalı Mahallesinde ev ve arazilerine suyun içinden geçerek ulaşan mahalle halkının görüntüsü geçtiğimiz yıllarda objektiflere yansımıştı. Yetkililer sorunu bir türlü çözmezken, kış öncesinde çoluk, çocuk, kadın, yaşlı tüm vatandaşlar sıkıntının giderilmesini bekliyor. Karacasu Yaylalı Mahallesi Santral Mevkisinde Dandalaz Çayı’nın üzerinde bulunan 60 yıllık, önce ahşap inşa edilen üzerine sonradan beton atılan köprü, taşıyıcı demirlerinin kırılması sonucu 2017 yılında 40 cm aşağıya çöktü. Geliyorum diye bağıran tehlikeye karşı yetkililer bir önlem alınmazken bu köprü oluşan selin ardından bir yıl sonra yerle bir oldu. Yaklaşık 4 yıldır köprü olmadığı için suyun içinden geçerek evlerine ve arazilerine ulaşan ilçe sakinleri isyan etti.

TEHLİKE ‘GELİYORUM’ DEDİ

Vatandaşların iddiasına göre yıkılmadan önce yetkililer köprüyü sağlamlaştırmak için önlem almazken yıkıldıktan sonra da köprü 4 yıldır yapılmadı. Bu mevkide Güzelköy, Hacıhıdırlar, Dedeler ve Yaylalı Mahallesi sakinlerinin kullandığı köprünün yapım sorumluluğu konusunda ilk önce Büyükşehir ile DSİ arasında yetki karmaşası yaşanırken geçen yıllarda incelemek için gelen DSİ yetkililerinin de çok masraf gidecek diye köprüyü yapmaya yanaşmadıkları iddia edildi.

"SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ"

Vatandaşlar bu sorunun çözülmesi için yetkililerin kapısını aşındırırken bu ısrarlı talepler sonrası AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'in ardından Aydın Milletvekili Metin Yavuz da bölgede inceleme yaptı. Muhtar Coşkun Uzkuç, “Burası önemli bir köprü. Yıllardır olan köprünün aynı şekilde yapılıp vatandaşların hayatının kolaylaştırılmasını istiyoruz. Buraya merkezden gelen var, Hacıhıdırlar’dan, Güzelköy’den, Dedeler’den gelen var. Ayrıca ana yoldan ayrılan arazi yolunun da yapılmasını istiyoruz. Vatandaşımızın sorununun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

VATANDAŞLAR MAĞDURİYETİ ANLATTI

Ayakkabı ve çoraplarını çıkarıp paçalarını sıyırarak çay suyunun içine girip arazisine ulaşan vatandaşlardan Suat Meral, 1,5 yıl önce Ses Gazetesine verdiği demeçte, “Arazilerimize paçalarımızı sıyırıp ulaşıyoruz. Suyun içinden geçiyoruz. 2 yıldan beri bu böyle. Bir an önce yapılırsa rahat ederiz. 20’ye yakın bahçe sahibi var. İşimiz çok zor. Bazı vatandaşlar eşyalarını iplerle taşıyor” ifadelerini kullanmıştı. Yine aynı zorlukları yaşayan Muhammet Yavaş, “Buradan geçerken çok zorlanıyoruz. Özellikle kışın büyük sorun oluyor. Çocuklarımızı sırtımıza alıp geçiyoruz. Yerine göre ayağımız kayıyor, düşüyoruz. Kadınlar, çocuklar zorlanıyor. Kışın su seviyesi de artıyor” şeklinde konuşmuştu.

ERİM'DEN SONRA YAVUZ DA GELDİ

Muhtar Coşkun Uzkuç’un ısrarı sonucu Karacasu ziyaretleri sırasında Metin Yavuz, programında olmamasına rağmen yıkılan köprünün olduğu Santral Mevkii’ne getirildi. Belediye Başkanı Zeki İnal, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç ile partililerin de olduğu ortamda vatandaşlar ve muhtar Uzkuç sorunu yerinde anlattı. Metin Yavuz, "Dandalaz Çayı’ndaki köprü ihtiyacıyla ilgili talebi dinledik. DSİ Bölge Müdürümüzle görüştük. Çayın yönünün değiştirilmesiyle alternatif bir çözüm bulma şansı var" dedi. Bu sözler akıllara Bekir Kuvvet Erim'in 1,5 yıl önce söylediği, “Yıkılan köprünün de fizibilitesini yapacağız. Yıkılmış bir köprü, bir çözüm bulmaya çalışacağız. Bir formül bulmaya çalışacağız” sözlerini akıllara getirdi.