ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sezgin Demir’in de hazır bulunduğu ziyarette, Yüksek Öğretim Kurumu’nun onayına sunulan ve kabulünde eğitim öğretime başlaması planlanan bölümler ile ilgili olarak protokol yapılması konusu görüşüldü.

“ADÜ KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİNE HAZIR”


Aydın sanayisi ile entegre olarak eğitime başlaması planlanan bölümlerin hem Aydın hem tüm Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Mezun öğrencilerimiz ile sanayide istenilen özelliklere sahip, nitelikli iş gücünü oluşturacağız. Bu anlamda sanayinin de eğitim öğretime entegre olması gerekiyor. Bilginin üretime dönüşmesi ve ekonomiye yansıması yolunda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi kurumlar arası iş birliğine hazır.” dedi.
AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücüne kavuşabilmesi için, bu bölümlerde yetişecek öğrencilerin en iyi şekilde teorik ve pratik eğitimi alması hususunda gereken desteği vereceklerini ifade etti.