Eğitim-Sen Didim İlçe Temsilciliği önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim-Sen Didim Temsilcisi Belkıs Kahraman, yüz yüze eğitime geçilmesinde eğitim çalışanlarının aşılanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

“ÖĞRETMENLERE VADEDİLEN AŞI NEREDE?”

Kahraman yaptığı açıklamada, “Salgının bir zorunluluğu olarak ortaya çıkan uzaktan eğitim sürecinde öğretmene ve öğrenciye yeterli desteğin verilmemesi sonucunda eğitime ulaşımda yüksek düzeyde eşitsizlikler yaşandı. Öğrencilerimizde ortaya çıkan sosyal, duygusal ve akademik kayıpların daha fazla derinleşmeden önlenebilmesi için başta aşı olmak üzere taleplerimizi ısrarla sürdürüyoruz. Yüz yüze eğitim için yapılması gerekenleri Eğitim-Sen olarak aylardır kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ancak bakanlığın aşı konusundaki eksik planlaması, önlemler konusunda kararlı bir adım atmaması yüz yüze eğitime ilişkin endişeleri her geçen gün arttırmaya devam etmektedir. Şubat ayında aşılanacağı söylenen eğitim emekçilerinin aradan geçen süre içerisinde ancak yüzde 10’u ancak aşılanmış, hastalığın yayılmasına ve ölümlere adeta çanak tutulmuştur. Soruyoruz buradan, ‘Öğretmenlere vadedilen aşı nerede?’ Sadece ilkokul ve anasınıfı öğretmenlerinin aşı kapsamına alınarak yüz yüze eğitim için okula gitmek zorunda olan; rehber öğretmenleri, meslek lisesi öğretmenlerini, branş öğretmenlerini, halk eğitim merkezi çalışanlarını, özel eğitim öğretmenlerini, ücretli öğretmenleri, iş yerlerinde çalışan tüm memur ve personeli, okul idaresini dışarıda bırakmak eşitliğe ve sağlık hakkında aykırı bir durumdur” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”


Kahraman, şunları kaydetti: “Bu durum salgınla mücadele açısından da büyük bir eksikliktir. Sağlıklı ve güvenli bir ortamda öğrencilerin eğitim hakkını ve tüm eğitim emekçilerinin çalışma hakkını önemsemeyen bir Bakanlık ve iktidarla karşı karşıyayız. Öyleyse yeniden hatırlatalım; 5 Mart’tan 11 Nisan’a kadar toplam pozitif ve temaslı öğretmen sayısı 3829, öğrenci sayısı 5261, hizmetli-memur personel sayısı ise 392’dir. 5 Mart-10 Nisan arasında eğitim alanında hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a yaklaşmıştır. Hiç kimsenin bu sonuçları bir sayı olarak görme lüksü yoktur. Her biri ailesiyle, sosyal çevresiyle bir değer, bir candır. Aşı tedbirini eğitim alanında yaygınlaştırmamak yitip giden canların artmasına yol açacaktır. Bu rakamlar buz dağının sadece görünen yüzüdür. Sendikamıza ulaşan sınırlı bilgilerle ortaya çıkan bu tablo bile tehlikenin boyutunun ne düzeye geldiğini gösterirken, elinde tüm veriler olan MEB ise ısrarla sayıları gizlemekte ve herhangi bir açıklama yapmamaktadır. Yanlış pandemi politikalarınızdan vazgeçin! Eğitim-Sen olarak tüm eğitim emekçilerinin sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının yaratılması için, öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli eğitim hakkını savunmak için, toplumsal sağlığın korunması için, mücadelemize devam edeceğiz.”