Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi yakınlarında Karyek Jeotermal isimli firmanın elektrik dağıtım şirketi AYDEM'e haber vermeden yaptığı kazıda organize sanayi bölgesini besleyen müstakil elektrik kabloları koparıldı. Kaçak kazı nedeniyle kopan tellerin ardından sanayi kuruluşları elektrik kesintisi sebebiyle milyonlarca liralık zarara uğradı.


ELEKTRİKLER KESİLİNCE KAZI ORTAYA ÇIKTI


Aydın’da bugün öğle saatlerinde gerçekleşen olayda, Karyek Jeotermal tarafından yapılan kaçak kazı, dev sanayi kuruluşlarının bulunduğu organize sanayi bölgesinde elektrikler kesilince ortaya çıktı. Saatlerce süren elektik kesintisi sırasında sanayi kuruluşlarında üretim tamamen dururken, AYDEM ekipleri tekrar elektrik verilmesi için yoğun çaba harcadı.

ZARARI KİM KARŞILAYACAK?


Aydınlıların her platformda karşı çıktıkları ve Aydın'a hiçbir faydasının olmadığını her fırsatta dile getirerek iddia ettikleri jeotermal firmalarının bölge ekonomisine milyonlarca liralık bir zararıyla daha yüzleşmek zorunda kaldı. Kaçak kazı sonrası yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle üretimin durmasının ardından oluşan zararın nasıl karşılanacağı ise merak konusu oldu.