Daha önce Arabistan, Kazakistan, Romanya, Almanya gibi ülkelerden rağbet gören Karacasu çömleği son olarak Amerika’ya gönderildi. 2 bin parça testiden oluşan ürünlerin Amerikalılara satışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Ahmet-Murat Başkan kardeşler, bunun ilçeleri adına gurur verici olduğunu dile getirdi. İzmir’den bir ithalatçı firmanın kendileriyle bağlantıya geçtiğini ve 2 bin parça testiyi Amerika’ya gönderdiklerini ifade eden Ahmet Başkan (43), “Aynı şekilde 2 bin parçadan oluşan ikinci partiyi yakın zamanda göndereceğiz. Onların talebine istediğine göre elimizden geleni yapıyoruz. Su tüketiminde ve boyama sanatında tercih ediyorlar” dedi.

“MESLEĞİMİZİ SEVİYORUZ”

1990 yılında çıraklıkla bu zanaata başladıklarını ifade eden Başkan, “1994’te Nazilli’de ilk iş yerimizi açtık. Babamın rahatsızlığı sebebiyle 2012 yılında Karacasu’ya geri döndük. O zamandan bu yana mesleğe devam ediyorum. Daha çok testi çeşitleri, kumbara, cezve, çaydanlık takımı ve bunun gibi güveç dışında tüm ürünlerden üretiyoruz. Eşlerimiz fırın yakma ve paketlemede yardımcı oluyor. Türkiye’de tüm bölgelere gönderiyoruz. Şu anda bir aydan bu yana Amerika’ya ürün yapıyoruz. İthalatçı arkadaşlar bizimle irtibata geçti, anlaştık. İlk 2 bin parça testiden oluşan ürünlerimizi teslim ettik. İkinci partiyi yakın zamanda göndereceğiz. Onların talebine, istediğine göre elimizden geleni yapıyoruz. Su tüketiminde ve boyama sanatında tercih ediyorlar. Mesleğimizden çok memnunuz. Allah’a bin şükür. Bu mesleği bizlere öğretenlerden Allah razı olsun. Bu mesleği seçtiğim için çok memnunum. Bu mesleği yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

“GURUR VERİCİ”

Daha önce Arabistan’a satış yaptıklarını ifade eden Murat Başkan (42), “Mesleğimiz güzel bir meslek. Seviyoruz mesleğimizi. Üretmek paha biçilemez bir duygu. Ayda 5-6 bin parça mal üretiyoruz. Buradan Amerika’ya mal satmak bizleri gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.