CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 29 Ekim 2019 tarihinde Efeler ilçesindeki bir restoranda silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından silahlı saldırıyı gerçekleştiren A.S. polis ekipleri tarafından yakalandı. Saldırıyla ilgili Aydın 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın 12’inci duruşmasında karar çıktı. Tezcan’ın katılmadığı karar duruşmasına CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Mahir Polat, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, il yöneticileri ile CHP Genel Merkezi Avukatı Celal Çelik katıldı.

“CEZA YETERSİZ, İTİRAZ EDECEĞİZ”


Duruşmanın ardından kararla ilgili CHP Genel Merkezi Avukatı Çelik, açıklamalarda bulundu. Avukat Çelik, şunları kaydetti: “Bize göre ‘öldürmeye teşebbüs’, mahkemeye göre ‘yaralama’ suçundan dava açılmıştı. Biz ısrarlı bir biçimde eylemin adam öldürmeye teşebbüs niteliğinin olduğunu ifade ettik. Merminin geldiği yer itibariyle eylemin adam öldürmeye teşebbüs olarak değerlendirilmesi gereği vardı. Mahkeme yaralama suçundan hüküm kurdu. Alt sınırdan uzaklaştı, cezayı biraz fazla vermeye çalışmış olmakla birlikte bize göre yeterli olmayan bir ceza ile karşı karşıya kaldık. Diğer sanıklar da aynı şekilde cezalar aldılar. Bu eylem, Adalet ve Kalkınma Partili bir milletvekiline, bir genel başkan yardımcısına yapılmış olsaydı çok farklı bir yargıyla karşı karşıya kalacağımız inancıyla bu karara itiraz edeceğiz. Çünkü sanığın daha fazla ceza alması gereği çok açık.” dedi.

“CEZA TATMİN EDİCİ BİR CEZA DEĞİL”


Davayı sıradan, adi bir suç olarak görmediklerini kaydeden Milletvekili Bakan ise, “Bu dava, bir siyasal davadır, örgütlü davadır. İktidarın yarattığı korku ikliminin ve ülkedeki kutuplaşmanın tezahür ettiği noktadır. Bu sadece Bülent Tezcan’a yapılmış bir saldırı değildir. Bülent Tezcan nezdinde CHP’ye, Türkiye’deki tüm muhaliflere yapılan bir saldırıdır. Böyle görüyoruz. Cezanın da bunun siyasal, örgütlü bir suç olarak değerlendirilerek verilmesini düşünüyorduk. Avukatımız gerekli açıklamayı yaptı ama alınan ceza, tatmin edici bir ceza değil.” diye konuştu.