Didim Ticaret Odası kültür merkezinde gerçekleşen toplantıya Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Oda yönetim kurulu üyeleri ile inşaat, mühendislik ve emlak sektörü temsilcileri katıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan toplantının açılışında konuşan Oda Başkanı Hilmi Erbaş, “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız online toplantıda beton üreticileri ile müteahhit arkadaşlarımızın yüz yüze görüşmesinin daha uygun olduğunu kararlaştırarak bugünkü toplantıda bir araya gelmek üzere tüm arkadaşları aradım. Hazır beton ve hazır sıva üretici firması sahibi arkadaşları toplantıya dahil ettik. Aydın ilçeleri ve yakın çevredeki beton fiyatları hakkında bir araştırma yaptık. Buna ilişkin bir liste hazırladık. Değişik fiyatlar var ama en yüksek fiyat bizim ilçemizde, ancak ilçelerde tek fiyat var. Mesela Söke’de tüm firmalarda fiyat aynı, Nazilli’de fiyat aynı yani aynı merkezlerde fiyat birliği var. Ülkede piyasa koşullarında hepimizin bildiği gibi girdi fiyatları artıyor. İlçemizde inşaat yapan arkadaşlarımızın ilçe dışından beton getirme şansı yok. Teknik olarak mı yok, yoksa başka nedenlerle mi bunu bilemiyorum. Bütün ilçelerdeki beton fiyat farkının nedeni çimento fiyatları mıdır? Başka sebepler mi vardır? Bu toplantıyı tekrarlama sebebimiz beton firmalarının da kendilerini ifade edebilmeleri, konu hakkında bizleri bilgilendirmeleri konusunda görüş birliğine varmış olmamızdır.” dedi.

SIKINTILAR AKTARILDI


Hazır sıva ve beton fabrikası işletmeleri ise fiyat farklılığındaki en büyük nedenin nakliye sorunu olduğunu belirterek, çimento bulmakta yaşanılan sıkıntılara da değindi. Fiyat artışının bir diğer nedeninin ise işletme maliyetlerinin birim fiyata etkilemesi olduğu da dile getirildi.
Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri ise beton fiyatlarının farklı olmasından dolayı maliyetlerin arttığını, bunun da gayri menkul sektöründe fiyat artışına neden olduğunu dile getirdi.