Aydın polisinin özel ekip kurarak çözdüğü cinayetin ardından öldürülen Emine Akkesen’in oğlu Bekir Mert Akkesen, “Annemin ruhu rahat edecek” diyerek cinayeti çözen ekiplere teşekkür etti.

ÖZEL EKİP KURULDU


Aydın’ın merkezi ilçesi Efeler’de Kıbrıs Caddesi 2 sokakta 3 Ağustos 2003’te Emine Akkesen evinde elleri ve ayakları bağlanıp boğularak vahşice öldürüldü. Yeterli delil bulanamadığı için faili meçhul olan cinayetin aydınlatılması için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği bünyesinde özel bir ekip kuruldu.

KANLI HAVLU


Faili meçhul cinayetin dosyasını tozlu raflardan indiren özel ekip, yüzlerce sayfalık evrak, ifade, ekspertiz raporları, HTS kayıtlarını yeniden incelemeye aldı. Ekipler, diğer taraftan ise dosyaya eklenen materyalleri tek tek inceledi. Akkesen’in kanının bulunduğu adli emanetteki havlu yeniden incelenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Çıkan Adli Tıp raporunda, havluda Akkesen’in dışında bir başka kişiye ait kan örneği tespit edilirken DNA örneğinin Engin Akkuş’a ait olduğu ortaya çıktı.

10 BİN KİLOMETRE YOL KATETTİLER


10 bin kilometre yol kat ederek Eskişehir, Edirne, Konya, Isparta, Adana ve Kahramanmaraş'ta araştırma yapan ekipler, cinayete kurban giden Akkesen ile katil zanlısı Akkuş’u tanıyanların ifadelerini aldı. 3 ay süren bu çalışmaların sonucunda cinayetin failinin Akkuş olduğu tespit edildi. İstanbul’da 2003 yılında karıştığı gasp olayı nedeniyle gözaltına alınan Akkuş’un işlediği bu cinayet nedeniyle yeterli delil olmadığı gerekçesiyle hakkında herhangi bir işlem yapılamadığı öğrenildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ


Akkuş’un örgütlü suçlar ve gasptan suç kaydının bulunduğu, halen başka bir cinayet davasından dolayı "kasten adam öldürme" suçundan cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi. Akkuş’un alınan ifadesinde Emine Akkesen'in öldürülmesine ilişkin suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Soruşturma kapsamında, katil zanlısı Engin Akkuş hakkında cinayet suçundan iddianame hazırlanacağı belirtildi.

ANNEMİN RUHU RAHAT EDECEK


Annesi öldürüldüğünde 13 yaşında olan Bekir Mert Akkesen, annesinin katilinin 18 yıl sonra ortaya çıktığını belirterek, “Annem öldürüldüğünde ben küçük bir çocuktum. Yıllarca annesiz büyüdüm. Kimin öldürdüğünü bilmediğim için acımı hep taze olarak yüreğimde yaşıyordum. Ekipler, bu cinayetin üzerine gitti. Nihayet annemin katil zanlısı ortaya çıktı. Annemin mezarda kemikleri sızlıyordu ancak katil zanlısının bulunmasıyla artık ruhunun rahat edeceğini düşünüyorum” dedi. Akkesen ayrıca cinayeti aydınlatan Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Adli Tıp Kurumu yetkililerine teşekkür etti.