İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce geçtiğimiz Mart ayı içerisinde gıda üretim yerlerine 436, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 3 bin 764 adet olmak üzere toplamda 4 bin 200 denetim gerçekleştirildi.
Denetim İzleme Programı, şikâyet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenmeye istinaden ise il genelinde toplam 41 adet numune alındı. Yapılan denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 27 adet gıda işletmesine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 514 bin 224 TL’lik yasal işlem uygulandı.

47 ŞİKAYET ULAŞTI


ALO Gıda 174 hattına gıda satış yeri ile ilgili 34, toplu tüketim yeri ile ilgili 4, üretim yeri ile ilgili 5, diğer 4 olmak üzere toplam 47 şikâyet ulaştı. Şikâyetlerle ilgili olarak 37 işletmeye ait denetim sonlandırıldı. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetleri 154 kişilik Gıda Kontrolör ekibi tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam ettirildi” ifadeleri kullanıldı.