Başkan Şahin’i ziyaret eden heyette Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Meltem Gürler ile birlikte Aydın İl Çevre ve Doğa Hakları Başkanı Serhat Gümüşer, Aydın İl Kadın Çalışmaları Başkanı Elif Hanım Güven, Aydın İl Sekreteri Şenol Arslan ve İl Sektörel Politikalar Başkanı Baran Kayaalp yer aldı.

İHRACATIMIZ ARTTI


Aydın Sanayi Odası ve Aydın ihracatı hakkında bilgiler veren Başkan Şahin, “2008’den bu yana AYSO olarak hedeflerimizi Yatırım, AR-GE, Üretim, İhracat ve Nitelikli Eğitim olarak yürütmekteyiz. Aydın’da 7 organize sanayi bölgemiz vardır. En büyük katma değerli il olan Aydın’da ihracatımızın en büyük kalemi tarım makineleri. Bu sektörü kuru meyve ve madencilik izliyor. Bunların dışında ise otomotiv yan sanayimiz ve tekstil ürünlerimiz yer alıyor. Pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve Aydın’ı da etkiledi. Buna rağmen ihracatımızda düşüş yaşamadık. İhracatımız 754 milyon dolardan 780 milyon dolara yükseldi’’ dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şahin, nazik ziyaretleri için Deva Partisi Heyetine teşekkür ederek, Aydın İli Ekonomik Gelişmişlik ve Dış Ticaret Raporunu heyet üyelerine sundu.