Toplantının açılışında katılımcılara teşekkür eden Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, son bir-bir buçuk yıllık süreçte devam eden bir sorun hakkında üyelerin görüşlerini almak ve Oda olarak gereken adımları atmak istediklerini belirterek sözlerine başladı.

“İKİ TARAFIN MENFAATLERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Erbaş, çevre ilçeler ile karşılaştırıldığında Didim’de yüksek olan hazır beton ve hazır sıva fiyatları hakkında 2019 yılında konunun muhatabı üyeler ile hem Odaya davet ederek hem de bizzat iş yerlerinde ziyaret ederek görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Oda olarak kimin ne fiyata ürününü satacağını belirlemek gibi bir işlerinin olmadığını ama aradaki farkın açıklanmaya muhtaç olduğunu, yapı sektörünü olumsuz etkilediğini vurgulayan Erbaş, hazır beton, hazır sıva üreticilerinin de, yapı müteahhitlerinin de üyeleri olduğunu vurguladı. Erbaş, her iki tarafın menfaatine bir sonuç arayışında olduklarını ifade etti. Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ana amacımız müşterek menfaatler için adım atmak ve diyalog ile bu sorunu çözmek, bunun dışında tek yol da Rekabet Kuruluna müracaat etmek, fiyat konusunda bir anlaşma var mı yok mu araştırılmasını sağlamak.”

“REKABET ŞARTLARI ETKİLİ”


Hazır betonun fiyat avantajı sağlayan çevre ilçelerden getirilmesinin teknik olarak zorlukları olduğunu ifade eden katılımcılar, bu durumun rekabet şartlarını etkilediğini ifade etti. Katılımcılar hazır sıva ve hazır beton üreticilerinin de yer aldığı yüz yüze bir toplantı gerçekleştirilmesi, mevcut fiyat farkı konusunda karşılıklı görüşlerin ortaya konmasını talep etti. Bu toplantı neticesinde atılacak diğer adımların belirlenmesinde fikir birliğine varıldı. Başkan Hilmi Erbaş, mevcut toplantıya kısa mesaj ve sosyal medya kanalı ile çağrı yapıldığını, üreticilere de çağrının ulaştığını söyledi. Bir sonraki toplantıya katılmaları için bizzat üreticileri arayacaklarını ifade etti.

“YÜZ YÜZE TOPLANTI YAPILACAK”


Yarın saat 17:00’de Kültür Merkezinde tarafların bir araya geleceği yüz yüze bir toplantı yapılmasına karar verildi. Bu toplantının hazır beton ve hazır sıva fiyatları gündemiyle yapılacak olsa da sektörün birçok sorunu olduğunu dile getiren sektör üyeleri, Ticaret Odasının düzenli toplantılar yaparak diğer sorunların çözümünde de öncü rol üstlenmesini istedi.