Karacasu'da risk altında bulunun güney mahallelerinden Aşağıgörle, Yukarıgörle, Bingeç, Karabağlar, Nargedik, Yolaltı, Yolüstü, Tepecik, Tekeliler mahallerinde 2 gün, salgının yayılım noktası olan Yaykın Mahallesinde ise 10 gün karantina ilan edildi. Karantinanın 12 Nisan Pazartesi 00.01 itibariyle başlayacağı ifade edildi. Karacasu'da saat 16.00 itibariyle aktif vaka sayısının 80'e, izole altındaki temaslı sayısının 207'ye yükseldiği belirtildi.

"EVLERE ZİYARETÇİ KABUL ETMEYELİM"


Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Bugün saat 16.00 itibariyle toplam vaka sayımız 680’e ulaşmış olup, aktif vaka sayımız 80, izole altındaki temaslı sayısı 207, izole konut sayısı 121 olup bir vakamızın tedavisi hastanede sürmektedir. Salgın ilçemizde vahim bir hale gelip tehlikeli olmaya başladığından içinde bulunduğumuz bu durumu bir an önce aşabilmemiz için; Covid-19’ dan korunmanın ana ve temel kuralları olan maske, sosyal mesafe ve el hijyeni başta olmak üzere belirlenen önlem ve kurallara İlçe Hıfzıssıhha Kurallarınca alınan kararlara aksatmadan uyalım, kalabalık yer, mekan ve ortamlarda bulunmaktan mümkün olduğunca kaçınalım, zorunlu olmadıkça ilçemiz dışına çıkmayalım, zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçları ile seyahat etmeyelim, zorunlu olmadıkça aile ve ev ziyaretlerinden kaçınıp evlerimize ziyaretçi kabul etmeyelim" denildi.

UYARILARDA BULUNDULAR


Açıklama, "Yapılan filyasyon çalışmalarında filyasyon ekiplerine yardımcı olup eksiksiz ve doğru bilgi verelim, kendimizde ve yakınlarımızda en küçük semptom belirtisi görüldüğünde, kendimizden şüphe duyduğumuzda veya herhangi bir vaka ile ilişkimiz olduğunda test yaptırmayı ihmal etmeyip, test için en yakın sağlık kuruluşuna başvuralım, aşı sıramız geldiğinde ihmal etmeden randevu alıp bir an önce aşımızı olalım. Zor ve özveri isteyen bu süreci bir kez daha el ele vererek birlikte aşalım. Unutmayalım ki Koronavirüse karşı kendimizi, yakınlarımızı ve çevremizi korumak toplumsal bir görev ve ailemize, yakınlarımıza, ilçemize karşı büyük bir sorumluluktur. Hepimizin bu sorumluluğun bilincinde olduğunu ve içinde bulunduğumuz bu zor durumu bir kez daha el ele vererek birlikte kısa sürede aşacağımıza inanıyorum" ifadeleri kullanıldı.