Yayımladıkları ortak basın açıklamasında anti demokratik yönetime karşı çıktıklarını söyleyen yönetim kurulu üyeleri, “07.04.2021 tarihinde bizler, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yöneticiliğinden hür irademizle istifa etmiş bulunmaktayız. İstifalarımızın sebebi aile içinde fikir ayrılıklarımızın olması ve ilçe başkanının anti demokratik yöntemleri ısrarla uygulamaya devam etmesidir. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yöneticiliğinden hür irademizle istifa etmiş bulunmaktayız. İstifalarımızın sebebi aile içinde fikir ayrılıklarımızın olması ve ilçe başkanının anti demokratik yöntemleri ısrarla uygulamaya devam etmesidir” diye konuştu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN BİRER NEFERİYİZ”


İstifa kararlarını özür ve hür iradeleriyle aldıklarını söyleyen eski yönetim kurulu üyeleri; “İstifalarımız sadece ilçe yönetim kurulu üyeliğinden olup, onurla ve gururla taşıdığımız Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimiz ile hiçbir alakası yoktur. Partimize karşı aidiyetimiz ve sorumluluğumuz devam etmektedir. İstifalarımız, kimsenin ve hiçbir unsurun teksisi, baskısı ve yönlendirmesi sebebiyle olmamıştır. Bu istifa kararını her birimizin bireysel olarak özgür ve hür iradesiyle almış olduğunun altını çizerek önemle belirtmek isteriz. Bizler kuran ve kurtaran parti Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer neferiyiz ve böyle olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

NELER YAŞANMIŞTI?


Geçtiğimiz günlerde CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim’in yönetiminde yer alan 10 yönetim kurulu üyesi, yönetimden istifa etmişti. Tüzüğün 24. maddesi gereği yönetimde yer alan üyelerin 3’te 2’sinin istifası sonrası Serkan Sevim’in başkanlığı ve yönetimi düşmüştü. Konuyla ilgili CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, eski Başkan Serkan Sevim’in yerine bu Pazartesi günü yeni bir başkanın atanacağını söylemişti.