Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği, proje hazırlama ve danışmanlık desteği vererek kendi işlerini kurmalarına öncülük ettiği engelli ve eski hükümlülere yeni proje döneminde, hayvancılık projelerinde şart koşulan ‘Sürü yönetimi kursu’ sertifikası için Kuyucak Kaymakamlığı oluru ile Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü il Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği işbirliğinde kurs açılmasını sağladı. Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Ahmet Erdem ve Mustafa Tataroğlu tarafından verilen ve 40 saat sürecek olan kursa Nazilli ve Kuyucak’tan toplam 20 engelli ve eski hükümlü kursiyer katıldı.

YÜK DEĞİL, KATKI SAĞLAYAN BİREYLER


Engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için İŞKUR tarafından verilen hibe desteğinden geçmiş dönemlerde danışmanlığını yaptığı ve onaylanan 50’ye yakın proje ile Nazilli ve Kuyucak’a yaklaşık 2 milyon TL hibe desteği gelmesine aracı olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Ahmet Ünlü; “İŞKUR Nazilli Hizmet Merkezi Müdürümüz Yakup Ergenlik ve ekibi ile birlikte iletişim halinde güzel işlere imza attık. Belediyelerin ve Sosyal Yardımlaşma Vakıflarının üzerinden bir nebze yüklerini aldık. İşe ve yardıma ihtiyacı olan engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurarak iş ve yardım için kapı kapı dolaşmalarına son verdik. Artık İŞKUR ve Derneğimiz desteği ile işleri önünde kendileri kazanıp, kendileri harcıyorlar. Tüketen değil üreten, yük değil katkı sağlayan bireyler olarak hayatlarına devam etmektedirler” dedi.

“DÜZENLİ GELİR KAZANAN BİREYLER OLACAKLAR”


Kendi işlerini kurarak düzenli gelir kazanan bireyler için çalıştıklarını ifade eden Ünlü; “Yeni proje döneminde hayvancılık projelerine başvuru yapacaklardan sürü yönetimi kursu sertifikasına ihtiyaç duyulacağını öğrenir öğrenmez hemen dernek olarak hareket ederek Kuyucak Kaymakamlığı ve Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile irtibata geçerek bu kursun açılabilmesi için girişimlerimizi gerçekleştirdik. Kuyucak Kaymakamlığı, Kuyucak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü üçgeninde kursumuz bugün başladı. Kursiyerler alacakları sertifikalar ile kendi işlerini kuracaklar ve düzenli gelirler kazanan bireyler olacaklar. Bu kursun açılmasında bizlere destek olan Kuyucak Kaymakamlığımıza, Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze, Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze kursiyerlerimiz ve derneğimiz adına teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.
İŞKUR yeni dönem proje teslimlerinin Engelliler için 16 Nisan 2021 tarihinde sona ereceği ve başvuruların E-devlet üzerinden yapılacağı belirtildi.