Bu pandemi döneminde süt içerek Ramazan ayını hem sağlıklı geçirin hem de süt üreticilerimize destek olun.” dedi.

“SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR”


Ramazan Ayı dönemini sağlıklı bir şekilde geçirmek için vatandaşlara sahurda içmeye davet eden Başkan Kendirlioğlu, “Süt insanlığına çok faydalı. Protein kaynağı olan süt, günde ortalama 5 saat boyunca vatandaşları tok tutuyor. Bu durum bilimsel olarak kanıtlandı. Sadece vücudu tok tutmasının yanı sıra sindirim sistemini düzenliyor, kronik hastalıklardan koruyor, kilo kontrolünü sağlamaya yardımcı oluyor, kan şekerini de dengeliyor. Bu anlamda süt ihmal edilmemesi gereken bir besin kaynağı. Ramazan Ayı boyunca vatandaşlarımız 14 saat oruç tutacaklar. Bu doğrultuda tüm vatandaşlarımıza sahurda süt içmelerini tavsiye ediyorum.
Sahurda içilecek olan süt, hem kişiyi tok tutar hem de sıvı ihtiyacını karşılar. Bu pandemi döneminde süt içerek Ramazan ayını hem sağlıklı geçirin hem de süt üreticilerimize bu destek olun.” diye konuştu.

“DESTEKLEMELER OLMALI”


Süt üreticilerine destekleme yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Kendirlioğlu, “Son dönemlerde sütte girdi maliyetleri çok arttı. Süt ürünleri ve yem fiyatları artarken sütün fiyatı ise sabit kalıyor. Bu durumda süt üreticilerimizin moralini bozuyor. Girdi maliyetleri ile süt fiyatı arasındaki farkın devletimiz tarafından destekleme yoluyla kapatılması lazım ki çiftçi üretime devam etsin. Bu destekleme sağlandığında hem üreticimiz kazanacak hem de tüketici daha ucuza süt içme imkanı bulacak. Tüm üreticilerimize kazançlı bir sezon diliyorum.” şeklinde konuştu.