2 milyona yakın zeytin varlığıyla adından söz ettirmeye başlayan Didim’de alternatif ürünlere yönelmeye başlandı. Didim Belediyesi tarafından 2014 yılında hizmete açılan tıbbi aromatik fidanlığının ardından ilk kez özel bir girişimci tarafından kekik dikimi yapıldı. Ürdünlü iş insanı Doktor Assam Sa’adeh aromatik bitki yetiştirmek üzere Didim’i seçti. Didim’in Denizköy mahallesinde yapılan dikim etkinliğine Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alamettin Hatipoğlu ile Ziraat Odası üyeleri katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Kaymakamı Halil Avşar bu tür girişimlerin ilçenin tarımsal üretimi açısından önemli olduğunu ifade ederek, hayırlı olmasını diledi. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise belediye olarak ilçede tıbbi aromatik bitki üretiminin önünü açtıklarını ifade ederek, salgın döneminde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanların tarıma olan ilgilerinin arttığını bu tür üretimlerinin devamının gelmesi ve örnek olmasını diledi. Didim Ziraat Odası Başkanı Hilmi Yıldırım ise Didim’in turizm kenti olmasına rağmen tarım anlamında da öncü olan bir ilçe olduğunu ifade ederek, Didim’de zeytin varlığının ardından bu tür yeni girişimlerinin de öncü olduğunu dile getirdi ve hayırlı olmasını diledi.

150 BİN KÖK KEKİK DİKİLDİ

Denizköy mahallesinde gerçekleştirilen etkinlikte 14 dönüm arazide 150 bin kök İzmir yöresinde verimliliği ispatlanmış kekik ekildi. Elde edilen ürünün kalitesine göre yağ veya baharat olarak değerlendireceği kaydedildi. Ürünleri ihracat olarak değerlendirmeden önce Adnan Menderes Üniversitesi’nde tahliller yapılacağı bildirilirken, ilçeye Ürdünlü başka yatırımcıların da gelebileceği dikkat çekildi.