Yaklaşan Ramazan ayında, ihtiyaç sahiplerine yemek, gıda kolisi ve nakdi yardım yapmak için hazırlıklarını sürdüren Türk Kızılay Aydın İl Şubesi'nde Başkan Mesut Mezkit, hayırseverleri Kızılay'a bağışta bulunmaya çağırdı. Mezkit, Kızılay'ın 153 yıldır ihtiyaç sahibi vatandaşlara, milletin merhamet elini uzattığını söyledi. Koronavirüs salgınından dolayı vatandaşların zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Mezkit, salgından etkilenen vatandaşlara destek olmaya devam ettiklerini ifade etti.

10 BİN GIDA KOLİSİ DAĞITILDI


Kızılay’ın Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yine iftar sofralarını bereketlendireceğini kaydeden Başkan Mezkit, "Ramazan ayı yaklaşıyor. Salgın hastalıktan etkilenen birçok ihtiyaç sahibi vatandaşımız var. Geçen yıl Ramazan ayında, 30 gün boyunca 100 bin 500 iftar yemeğini gerek genel merkezimizin imkânlarıyla gerekse, hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle Aydınlı vatandaşlarımızla evlerine götürerek paylaştık. Bu yıl ise Aydın halkının değerli yardımseverlerinin de destekleriyle daha fazla iftar yemeğini paylaşmayı hedefliyoruz. Yapılacak 25 liralık bir yardımla 1 kişilik iftar yemeğini karşılayabilirsiniz. Ayrıca geçen yıl ki Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine 10 bin gıda kolisi ulaştırdık. Bu yıl ise bu sayıyı 20 bin gıda kolisine çıkarmayı hedefliyoruz. Buna ek olarak geçen yıl 2 bin 2 haneye hane başı 400 TL nakdi yardımda, bulunduk. Her cuma evlere pide dağıttık, Ramazan öncesi gıda kolilerimizi dağıttık, 250 TL değerinde ki market alışveriş kartlarımızı dağıtmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

GIDA KOLİSİ 120 LİRA


Hayırseverlerin Kızılay’a ayni veya nakdi bağışta bulunabileceklerini dile getiren Mezkit, "Ramazan ayı boyunca iş insanlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın zekât, filtre ve iftar yemeği bağışlarını Türk Kızılay Aydın Şubesi olarak beklemekteyiz" dedi. 16 farklı ürünle gıda kolisi hazırladıklarını anlatan Mezkit, hayırseverlerin bedeli 120 lira olan gıda kolilerinden de bağışlayabileceklerini sözlerine ekledi.